+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ROBUSTA MEXICO CHAPAS BIO - zrnková káva

Kód: 1674

Plantážní robusta v BIO kvalitě se hodí pro chvíle, kdy potřebujete pořádnou dávku povzbuzení, nebo tehdy, když hodláte trochu experimentovat. V prvním případě ji připravte samostatně, ve druhém přimíchejte k některé z arabik. V šálku na vás vždy bude čekat nápoj sladce karamelový, lehce čokoládový a příjemně ovocný. Mexická robusta je vyvážená a chuťově bohatá.

Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
573 Kč /1000 g 57 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do úterý, 1. 2. 2022
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Mexiko
Odrůda
Odrůda:
Typica
Region
Region:
Chiapas
Nadm. výška
Nadm. výška:
1300-1700m
Chuť
Chuť:
Čokoláda, Karamel, Citrusy
Zpracování
Zpracování:
Mokré
BIO
BIO:
Ano

Složení

Robusta 100%

Crema a chuť kávy

Zrnkovou kávu Robusta Mexico Chapas BIO charakterizují střední kyselost, bohaté aroma a tóny čokolády, karamelu a citrusů. V šálku dává hutnou, vyšší a kompaktní cremu.

Původ kávy

Chiapas je jeden ze států Mexika, pro který je typické vlhké tropické klima. V dřívějších dobách byly jeho nížiny pokryty deštným pralesem, ten ovšem musel ustoupit zemědělské půdě. Kávovníky se do země dostaly v roce 1954, a to do oblasti Veracruz. O několik desetiletí později byly vysázeny první plantáže také v regionu Chiapas. Ten se záhy stal největším producentem kávy v Mexiku. Ačkoli se o mexické kávě mluví poskrovnu, patří mezi sorty špičkové kvality s výrazným ovocným profilem. Místní farmáři obhospodařují obvykle malé, horské plantáže. Uvádí se, že v Mexiku se pěstování kávovníků a přidruženému průmyslu věnuje kolem půl milionu lidí. Mexiko je zároveň jedním z největších světových producentů kávy v BIO kvalitě.

Plody kávovníků bývají zpracovány promýváním. To znamená, že je dělníci po sklizni transportují do takzvaných zpracovatelských mlýnů, kde je nasypou do vody, jejíž proud je protlačí drticími plechy. Tím jsou bobule zbaveny pevné slupky a částečně také sladké dužiny obalující zelená zrnka. Dalším krokem je fermentace – uvolněná káva putuje do barelů s vodou, ve které zůstává až 36 hodin, během nichž se přirozeným procesem rozpustí zbytky slizovité dužiny a vláken. Po propláchnutí rozloží farmáři kávu na betonová plata, kde ji nechají dobře proschnout. Sušení musí zahrnovat i časté prohrabování, aby káva neplesnivěla. Když je i tato fáze u konce, přichází ke slovu třídění a balení.

Zmiňme se ještě krátce o robustě, jež je v některých ohledech výrazně odlišná od arabiky. Rostlina Coffea robusta (odborně Coffea canephora) má původ v subsaharské Africe. Dosahuje výšky až 10 metrů, vykazuje vyšší výnos než arabika, její semena obsahují více kofeinu (2,7 %; arabika 1,5 %) a méně cukru. Zároveň je robusta méně náchylná k napadání škůdci a během pěstování tedy vyžaduje méně průmyslově vyráběných postřiků a ošetřujících látek.

Herbář a blahodárné účinky:

Robusta
Robusta

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě.
  2. Na 1 šálek použijte alespoň 1,5-2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyselost
Pražení
Zrno
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ROBUSTA INDIE  CHERRY AA
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ROBUSTA INDIE CHERRY AA

Dvě áčka z Indie – jasná známka vysoké kvality. Stoprocentní robusta s úžasnou cremou a plnou, mírně oříškovou chutí, učaruje příznivcům intenzivních zážitků i těm, co rádi experimentují. Můžete ji přimíchat k oblíbené arabice a kouzlit s poměry obou druhů do nekonečna. Nebo si ji vychutnejte v různých typech příprav. Jiná bude z džezvy, jiná z aeropressu a jiná z moka konvičky. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
559 Kč /1000 g 56 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do úterý, 1. 2. 2022

ROBUSTA UGANDA KCFCS - zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ROBUSTA UGANDA KCFCS - zrnková káva

V Ugandě mají nejen senzačně úrodnou půdu a úžasně zručné farmáře, ale taky speciální úřad pro rozvoj kávového hospodářství. To by samozřejmě nestačilo, pokud by pěstitelům a výrobcům chyběly radost, poctivost a touha učit se novým věcem. Naštěstí nechybí. Proto je ugandská robusta chuti plné, bohaté, mírně kyselé a rozkošně kouřové. Ochutnejte kávu našlapanou kofeinem, která vynikne jak samostatně, tak ve směsi s jakostní plantážní arabikou. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
563 Kč /1000 g 56 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do úterý, 1. 2. 2022

ROBUSTA GUATEMALA EL PACIFICO
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ROBUSTA GUATEMALA EL PACIFICO

O robustách se ví, že obsahují více kofeinu a mívají výraznější chuť než arabiky. Milovníci speciálních kávových zážitků je používají k namíchání nejfajnovějších směsí. Vyzkoušejte guatemalskou El Pacifico. Vašemu šálku dodá příjemné tóny čokolády a citrusů, vašemu tělu potřebnou dávku povzbuzení. Poměr míchání s jakoukoli arabikou je čistě na vás. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
637 Kč /1000 g 64 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do úterý, 1. 2. 2022
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »