+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

RWANDA GISENYI FW A SCR. 15+ MUTETELI RUGAMBA - Micro Lot

Kód: 1633
Hodnocení: vynikající, 1 recenze

Většina rwandských plantáží je položena vysoko v horách a ta, ze které jsme přivezli mikrolot Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba, není výjimkou. Právě kopce, jejich klima a půda propůjčují zrnu jedinečnou chuť a aroma. V tomto případě vás čeká setkání s divokými květinami, zelenými jablky, citrusy a tmavými bobulemi. Farma v regionu Gisenyi pečuje o jedinečnou kávu se zvláštní pozorností.

Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
1 274 Kč /1000 g 127 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 6. 10. 2022
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Rwanda
Odrůda
Odrůda:
Red Bourbon
Region
Region:
Gisenyi, Muteteli
Nadm. výška
Nadm. výška:
1700 - 2200m
Chuť
Chuť:
Ovoce, Květy
Zpracování
Zpracování:
Mokré

Složení

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Zrnková káva Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba je chuťově mnohovrstevnatá, ale velmi vyvážená a harmonická. Měkké, krémové tělo ozvláštňují tóny květin, šťavnatých zelených jablek, svěžích citronů a pomerančů i tmavého bobulovitého ovoce. To vše je korunováno karamelovým závěrem.

Kompozice tohoto mikrolotu se krásně projeví při přípravě na filtru, rozmanitost chutí si užijete z moka konvičky nebo aeropresu, ale chybu rozhodně neuděláte ani přípravou v pákovém kávovaru.

Původ kávy

Historie rwandského kávového průmyslu je velmi pohnutá na jedné straně a monumentální na straně druhé. Káva se do Rwandy dostala v roce 1904, kdy ji přivezli misionáři, a velmi rychle se stala jednou z nejdůležitějších tržních plodin země. Zpočátku šlo sice o produkci nižší kvality, nicméně své zájemce si našla. Když země získala v roce 1962 nezávislost, dostal se kávový průmysl do hluboké krize. Farmáři se ale nevzdali a svou pozornost začali upínat směrem ke kávám kvalitním až špičkovým. Vsadili na jedinečné přírodní podmínky, dlouhodobou zkušenost a vysoce jakostní keře. Znovuzrození kávového průmyslu podpořila také jednotná národní strategie.

V současné době existuje ve Rwandě přes 450 tisíc drobných pěstitelů kávy, kteří se v naprosté většině věnují odrůdě Arabica Bourbon vynikající hladkým, krémovým až sametovým tělem s nádechem citrusů a dochutí karamelu. Rwanda se díky ní dostala do třicítky největších producentů kávy na světě, a dlužno dodat, že její produkce patří k velmi kvalitním.

Vegetační období začíná v září nebo v říjnu a pokračuje až do sklizně, která vychází na březen až červen (vrcholí obvykle v květnu). Téměř všude ve Rwandě se káva zpracovává promýváním. Zásluhu na tom mají značné investice do komunitních promývacích stanic, které jsou schopny zpracovávat nesčetně unikátních mikrolotů.

Jedním z nich je Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba z regionu Gisenyi, který se kávou proslavil po všech stránkách. Pěstuje ji ve vynikající kvalitě, dokáže ji skvěle zpracovat a navíc nabízí příležitost turistům a zájemcům o kávu prohlédnout si plantáže a být alespoň na chvíli součástí voňavého příběhu rwandské kávy. Právě tam, v údolí Albertine Rift (ve kterém za návštěvu stojí i jezero Kivu, jedno z nejhlubších a největších na světě) se nachází plantáž, jejíž sklizeň můžete ochutnat.

Divoká krajina mikroregionu Albertine Rift poskytuje kávovníkům vynikající podmínky. Jejich plody jsou zpracovávány ve stanici Cañege, která se stará o sklizeň přibližně 1 200 drobných zemědělců z okolí. Pečlivě sesbírané bobule jsou nejprve ponořeny do vodní lázně, ve které zůstávají 16-36 hodin. Díky vodě změknou a nabobtnají. Poté jsou nasypány do promývacích zařízení, která je snadno zbaví slupky a dužiny. Uvolněná kávová zrnka dělníci přemístí do nádrží s čistou vodou a nechají je 36 hodin fermentovat. Zrno se tím zbaví posledních zbytků vláken, čemuž napomůže ještě závěrečné „otryskání“ vodou. Nakonec je káva rozložena na betonová plata a usušena přímým sluncem.

Herbář a blahodárné účinky:

Arabica
Arabica

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyselost
Pražení
Zrno
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

27. 3.

Hodnocení: vynikající
Například káva Indonésie Sumatra Lintong má mnoho vynikajících recenzí, u mne chuťově průměrná. Zato tato káva je zatím bez hodnocení a to je škoda. Sice neumím popsat chuť a vůni, ale asi sedí dle popisu, je dostatečně silná, jako správné kafe tmavá a kyselost je velmi jemná. Je uhlazená a stojí za ochutnání. Snad jiný kávomilec napíše více, ochutnala jsem už asi dvacet vzorků kávy Arabika a tahle je prostě moc dobrá, stojí za vyzkoušení.

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


RWANDA FULLY WASHED MUHONDO - zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

RWANDA FULLY WASHED MUHONDO - zrnková káva

Osm velkých sopek na východě nespoutané Afriky poskytuje kávě ideální podmínky k růstu a zrání. Nebude to trvat dlouho, a rwandský region Wirunga vejde ve známost nejen jako oblast výskytu goril nížinných, ale také coby lokalita poskytující celému světu vynikající kávu. Je pěstována vysoko v kopcích, pomalým dozráváním získává intenzivní, stálou chuť. Kdo si ji dopřeje, bude se k dobrotě oceňované v mnoha soutěžích rád vracet. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
1 273 Kč /1000 g 127 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 6. 10. 2022

SALVADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA - Micro Lot
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

SALVADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA - Micro Lot

Sladká káva z družstva Santa Adelaida potěší každého, kdo vyhledává výjimečné laskominy pro výjimečné okamžiky. Upražili jsme ji tak, abychom nechali vyniknout atraktivní tóny hroznového vína, kakaa a marcipánu. Ještě než tuto promývanou salvadorskou dobrotu použijete pro přípravu espressa nebo cold brew, všimněte si nádherných, pravidelných zrn. Jejich tajemství odhalíte okamžitě po namletí. Káva se rozvoní celou místností… Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
1 148 Kč /1000 g 115 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 6. 10. 2022

ETHIOPIA SIDAMO DURATO BOMBE - Micro Lot
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ETHIOPIA SIDAMO DURATO BOMBE - Micro Lot

Etiopie a káva jedno jsou.Tento mikrolot ze slavného regionu Sidamo přinese do vašeho šálku výraznější svěžest, na jejímž pozadí se objeví nasládlé borůvky, exotický ananas a šťavnaté švestky. Arabice bratrů Asefa a Mulugeta Dukamo nechybí vyváženost a vrstevnatost, chuťový profil je krásný, komplexní. Zkrátka jedinečné zrno pro den, který si chcete užít plnými doušky. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
913 Kč /1000 g 91 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 6. 10. 2022
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »