+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

RWANDA GISENYI FW A SCR. 15+ MUTETELI RUGAMBA - Micro Lot

Kód: 1633
Hodnocení: vynikající, 1 recenze

Většina rwandských plantáží je položena vysoko v horách a ta, ze které jsme přivezli mikrolot Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba, není výjimkou. Právě kopce, jejich klima a půda propůjčují zrnu jedinečnou chuť a aroma. V tomto případě vás čeká setkání s divokými květinami, zelenými jablky, citrusy a tmavými bobulemi. Farma v regionu Gisenyi pečuje o jedinečnou kávu se zvláštní pozorností.

Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
1 280 Kč /1000 g 128 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do pátku, 29. 9. 2023
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Rwanda
Odrůda
Odrůda:
Red Bourbon
Region
Region:
Gisenyi, Muteteli
Nadm. výška
Nadm. výška:
1700 - 2200m
Chuť
Chuť:
Ovoce, Květy
Zpracování
Zpracování:
Mokré

Složení

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Zrnková káva Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba je chuťově mnohovrstevnatá, ale velmi vyvážená a harmonická. Měkké, krémové tělo ozvláštňují tóny květin, šťavnatých zelených jablek, svěžích citronů a pomerančů i tmavého bobulovitého ovoce. To vše je korunováno karamelovým závěrem.

Kompozice tohoto mikrolotu se krásně projeví při přípravě na filtru, rozmanitost chutí si užijete z moka konvičky nebo aeropresu, ale chybu rozhodně neuděláte ani přípravou v pákovém kávovaru.

Původ kávy

Historie rwandského kávového průmyslu je velmi pohnutá na jedné straně a monumentální na straně druhé. Káva se do Rwandy dostala v roce 1904, kdy ji přivezli misionáři, a velmi rychle se stala jednou z nejdůležitějších tržních plodin země. Zpočátku šlo sice o produkci nižší kvality, nicméně své zájemce si našla. Když země získala v roce 1962 nezávislost, dostal se kávový průmysl do hluboké krize. Farmáři se ale nevzdali a svou pozornost začali upínat směrem ke kávám kvalitním až špičkovým. Vsadili na jedinečné přírodní podmínky, dlouhodobou zkušenost a vysoce jakostní keře. Znovuzrození kávového průmyslu podpořila také jednotná národní strategie.

V současné době existuje ve Rwandě přes 450 tisíc drobných pěstitelů kávy, kteří se v naprosté většině věnují odrůdě Arabica Bourbon vynikající hladkým, krémovým až sametovým tělem s nádechem citrusů a dochutí karamelu. Rwanda se díky ní dostala do třicítky největších producentů kávy na světě, a dlužno dodat, že její produkce patří k velmi kvalitním.

Vegetační období začíná v září nebo v říjnu a pokračuje až do sklizně, která vychází na březen až červen (vrcholí obvykle v květnu). Téměř všude ve Rwandě se káva zpracovává promýváním. Zásluhu na tom mají značné investice do komunitních promývacích stanic, které jsou schopny zpracovávat nesčetně unikátních mikrolotů.

Jedním z nich je Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba z regionu Gisenyi, který se kávou proslavil po všech stránkách. Pěstuje ji ve vynikající kvalitě, dokáže ji skvěle zpracovat a navíc nabízí příležitost turistům a zájemcům o kávu prohlédnout si plantáže a být alespoň na chvíli součástí voňavého příběhu rwandské kávy. Právě tam, v údolí Albertine Rift (ve kterém za návštěvu stojí i jezero Kivu, jedno z nejhlubších a největších na světě) se nachází plantáž, jejíž sklizeň můžete ochutnat.

Divoká krajina mikroregionu Albertine Rift poskytuje kávovníkům vynikající podmínky. Jejich plody jsou zpracovávány ve stanici Cañege, která se stará o sklizeň přibližně 1 200 drobných zemědělců z okolí. Pečlivě sesbírané bobule jsou nejprve ponořeny do vodní lázně, ve které zůstávají 16-36 hodin. Díky vodě změknou a nabobtnají. Poté jsou nasypány do promývacích zařízení, která je snadno zbaví slupky a dužiny. Uvolněná kávová zrnka dělníci přemístí do nádrží s čistou vodou a nechají je 36 hodin fermentovat. Zrno se tím zbaví posledních zbytků vláken, čemuž napomůže ještě závěrečné „otryskání“ vodou. Nakonec je káva rozložena na betonová plata a usušena přímým sluncem.

Herbář a blahodárné účinky:

Arabica
Arabica

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyselost
Pražení
Zrno
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

27. 3.

Hodnocení: vynikající
Například káva Indonésie Sumatra Lintong má mnoho vynikajících recenzí, u mne chuťově průměrná. Zato tato káva je zatím bez hodnocení a to je škoda. Sice neumím popsat chuť a vůni, ale asi sedí dle popisu, je dostatečně silná, jako správné kafe tmavá a kyselost je velmi jemná. Je uhlazená a stojí za ochutnání. Snad jiný kávomilec napíše více, ochutnala jsem už asi dvacet vzorků kávy Arabika a tahle je prostě moc dobrá, stojí za vyzkoušení.

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


15% SLEVA
KOSTARIKA FINCA EL ROSARI - Micro Lot
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KOSTARIKA FINCA EL ROSARI - Micro Lot

Rodina je základ… dobré plantáže. Když před půl stoletím vysadil Moises Meza první kávovníky v oblasti Leon Cortes, už tušil, že dělá dobře. Dnes jedinečnou kávu pěstují ve stínu stromů jeho synové Javier a Gabriel. Na jejich mikroloty čekají kávomilci na celém světě velmi netrpělivě. Ten poslední má jemnou, mléčně čokoládovou chuť osvěženou tóny třešní. Bez nadsázky nejlepší káva z Kostariky dostane i vás. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
1 438 Kč /1000 g 1 222 Kč /1000 g 122 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do pátku, 29. 9. 2023

MYANMAR PADUAK WASHED AA (BARMA) - zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

MYANMAR PADUAK WASHED AA (BARMA) - zrnková káva

Objev! Promývaná arabika s tak vrstevnatou chutí, že každý doušek je zážitkem, nás naprosto uchvátila. A jsme si jisti, že harmonii čokolády, ořechů, koření a pozor - zeleného čaje - oceníte také. Kávový průmysl jihovýchodní Asie je na vzestupu, kvalita produkce konkuruje světovým plantážím a kávomilci se usmívají pod fousy. Dvouáčkový Myanmar z Paduaku je další skvost do sbírky unikátních chutí. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
862 Kč /1000 g 86 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do pátku, 29. 9. 2023

Keňa AA Nakuru Mutungat - Micro Lot
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

Keňa AA Nakuru Mutungat - Micro Lot

Keňská káva patří k nejlepším na světě. Mívá bohaté tělo, vysokou kyselinku, intenzivní chuť a lahodné aroma. Ano, přesně takový je mikrolot Keňa AA Nakuru Mutunugat z oblasti sopek a jezer. Chutná po rybízu, meruňkách, třešních a hroznech, najdete v něm i šťavnaté granátové jablko. Vyrostl na plantáži obhospodařované Kibirigwi Farmers Cooperative Society, takže dostal nejen špičkovou péči, ale i vlastní rodokmen. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
1 076 Kč /1000 g 108 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do pátku, 29. 9. 2023
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »