+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

RWANDA GISENYI FW A SCR. 15+ MUTETELI RUGAMBA - Micro Lot

Kód: 1633

Většina rwandských plantáží je položena vysoko v horách a ta, ze které jsme přivezli mikrolot Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba, není výjimkou. Právě kopce, jejich klima a půda propůjčují zrnu jedinečnou chuť a aroma. V tomto případě vás čeká setkání s divokými květinami, zelenými jablky, citrusy a tmavými bobulemi. Farma v regionu Gisenyi pečuje o jedinečnou kávu se zvláštní pozorností.

Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
1 226 Kč /1000 g 123 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do pondělí, 1. 11. 2021
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Rwanda
Odrůda
Odrůda:
Red Bourbon
Region
Region:
Gisenyi, Muteteli
Nadm. výška
Nadm. výška:
1700 - 2200m
Chuť
Chuť:
Ovoce, Květy
Zpracování
Zpracování:
Mokré

Složení

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Zrnková káva Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba je chuťově mnohovrstevnatá, ale velmi vyvážená a harmonická. Měkké, krémové tělo ozvláštňují tóny květin, šťavnatých zelených jablek, svěžích citronů a pomerančů i tmavého bobulovitého ovoce. To vše je korunováno karamelovým závěrem.

Kompozice tohoto mikrolotu se krásně projeví při přípravě na filtru, rozmanitost chutí si užijete z moka konvičky nebo aeropresu, ale chybu rozhodně neuděláte ani přípravou v pákovém kávovaru.

Původ kávy

Historie rwandského kávového průmyslu je velmi pohnutá na jedné straně a monumentální na straně druhé. Káva se do Rwandy dostala v roce 1904, kdy ji přivezli misionáři, a velmi rychle se stala jednou z nejdůležitějších tržních plodin země. Zpočátku šlo sice o produkci nižší kvality, nicméně své zájemce si našla. Když země získala v roce 1962 nezávislost, dostal se kávový průmysl do hluboké krize. Farmáři se ale nevzdali a svou pozornost začali upínat směrem ke kávám kvalitním až špičkovým. Vsadili na jedinečné přírodní podmínky, dlouhodobou zkušenost a vysoce jakostní keře. Znovuzrození kávového průmyslu podpořila také jednotná národní strategie.

V současné době existuje ve Rwandě přes 450 tisíc drobných pěstitelů kávy, kteří se v naprosté většině věnují odrůdě Arabica Bourbon vynikající hladkým, krémovým až sametovým tělem s nádechem citrusů a dochutí karamelu. Rwanda se díky ní dostala do třicítky největších producentů kávy na světě, a dlužno dodat, že její produkce patří k velmi kvalitním.

Vegetační období začíná v září nebo v říjnu a pokračuje až do sklizně, která vychází na březen až červen (vrcholí obvykle v květnu). Téměř všude ve Rwandě se káva zpracovává promýváním. Zásluhu na tom mají značné investice do komunitních promývacích stanic, které jsou schopny zpracovávat nesčetně unikátních mikrolotů.

Jedním z nich je Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba z regionu Gisenyi, který se kávou proslavil po všech stránkách. Pěstuje ji ve vynikající kvalitě, dokáže ji skvěle zpracovat a navíc nabízí příležitost turistům a zájemcům o kávu prohlédnout si plantáže a být alespoň na chvíli součástí voňavého příběhu rwandské kávy. Právě tam, v údolí Albertine Rift (ve kterém za návštěvu stojí i jezero Kivu, jedno z nejhlubších a největších na světě) se nachází plantáž, jejíž sklizeň můžete ochutnat.

Divoká krajina mikroregionu Albertine Rift poskytuje kávovníkům vynikající podmínky. Jejich plody jsou zpracovávány ve stanici Cañege, která se stará o sklizeň přibližně 1 200 drobných zemědělců z okolí. Pečlivě sesbírané bobule jsou nejprve ponořeny do vodní lázně, ve které zůstávají 16-36 hodin. Díky vodě změknou a nabobtnají. Poté jsou nasypány do promývacích zařízení, která je snadno zbaví slupky a dužiny. Uvolněná kávová zrnka dělníci přemístí do nádrží s čistou vodou a nechají je 36 hodin fermentovat. Zrno se tím zbaví posledních zbytků vláken, čemuž napomůže ještě závěrečné „otryskání“ vodou. Nakonec je káva rozložena na betonová plata a usušena přímým sluncem.

Herbář a blahodárné účinky:

Arabica
Arabica

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyselost
Pražení
Zrno
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


RWANDA FULLY WASHED MUHONDO - zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

RWANDA FULLY WASHED MUHONDO - zrnková káva

Osm velkých sopek na východě nespoutané Afriky poskytuje kávě ideální podmínky k růstu a zrání. Nebude to trvat dlouho, a rwandský region Wirunga vejde ve známost nejen jako oblast výskytu goril nížinných, ale také coby lokalita poskytující celému světu vynikající kávu. Je pěstována vysoko v kopcích, pomalým dozráváním získává intenzivní, stálou chuť. Kdo si ji dopřeje, bude se k dobrotě oceňované v mnoha soutěžích rád vracet. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
1 225 Kč /1000 g 123 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do pondělí, 1. 11. 2021

KONGO LATUMBA AA - zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KONGO LATUMBA AA - zrnková káva

Kongo zažívá kávovou renesanci. Po desetiletí občanských konfliktů se drobné farmy vracejí na výsluní a vysílají do světa jasný signál: Počítejte s námi, káva z Konga je okouzlující! Baristé ze Spojených států, kam převážná část konžské sklizně putuje, pokyvují souhlasně hlavami. Kongo je místem, kde se rodí skutečné speciality. Jako třeba Latumba AA s intenzivní vůní a chutí červených pomerančů, ostružin, cukrové třtiny i kardamomu. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
1 133 Kč /1000 g 113 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do pondělí, 1. 11. 2021

JEMEN ASRAR HARAZ BIO - Micro Lot
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

JEMEN ASRAR HARAZ BIO - Micro Lot

Káva ze Středního Východu se mezi slavnými kolegyněmi rozhodně neztratí. Jemenská produkce proslula velmi vyváženou chutí, v níž se objevují stopy čokolády, kakaa, papáji a ananasu. Kávovníky pěstují drobní jemenští farmáři více než 600 let. A dlužno dodat, že způsob zpracování kávových třešní nedoznal během té doby velkých změn. Díky tomu se můžeme těšit z kávy divoké, výrazné chuti, která je ovšem dostupná jen v omezeném množství. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
2 560 Kč /1000 g 256 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do pondělí, 1. 11. 2021
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »