

UGANDA AA MOUNT RWENZORI zrnková káva
Úplně nahoře je království sněhu a ledu. Ale pod Rwenzori Mountains ve východní rovníkové Africe se zelenají deštné pralesy a modrají řeky i říčky. Většina území fascinujícího pohoří je vyhlášena národním parkem. Tam někde, v nadmořské výšce přes 1000 metrů, pěstují rolníci kávovníky plodící kávu bohaté a harmonické chuti. Čerstvě pražená dvouáčková Arabika vás jediným douškem odnese pod africké ledovce.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Plantážní káva Uganda AA Ruwenzori potěší příznivce nápojů s mírnější aciditou a bohatou, ovocnou chutí. Do chutě se prolíná nádech pražených ořechů s nugátem. Říká se, že přesně takto chutná a voní Střední Afrika – barevně, přitom jemně a harmonicky. Těšit se můžete také na kompaktní, středně vysokou pěnu.
Původ kávy
Znalci tvrdí, že káva z Ugandy má velkou budoucnost. Pokud jste o ní dosud neslyšeli, může vás její původ zajímat. Tak tedy: Uganda hraničí s Keňou, Jižním Súdánem, Demokratickou republikou Kongo, Rwandou a Tanzanií. Její název pochází z domorodého Buganda a často bývá označována jako „perla Afriky“. Leží v povodí Nilu, který je napájen jednou z říček stékajících z ledovců v Rwenzori Mountains.
Průměrná nadmořská výška se v této zemi pohybuje kolem 1100 metrů. Většinu plochy Ugandy ovlivňují obrovské vodní plochy (jezera Kyoga, Albert, Edward, George, Victoria). Pokud jde o přírodní rozmanitost, stačí poznamenat, že na území Ugandy se nachází 60 chráněných oblastí včetně 10 národních parků. I tak je ale ekologická stabilita podle vědců dlouhodobě narušována globálním oteplováním planety.
Podnebí je samozřejmě tropické. V oblastech pokrytých pralesy se vyskytují srážky celoročně, na severu naopak nejsou nezvyklá dlouhá období sucha.
Mount Ruwenzori (Rwenzori Mountains), podle nichž je tato káva pojmenována, leží na hranici dělící Ugandu a Demokratickou republiku Kongo. Jeho nejvyšší vrcholy (nad 5 tisíc metrů nad mořem) jsou trvale pokryty sněhem a ledem. Kdo by stoupal od paty pohoří, prošel by tropickým deštným pralesem, alpskými loukami, horským lesem, zónou bambusů i vřesovišti. Nakonec by stanul na jednom ze 43 ledovců, které pokrývají 7,5 km2.
Kávovníky jsou v Ugandě pěstovány na sopečné půdě, ve stínu stromů, prospívají tedy velmi dobře. Sklízejí se obvykle od března do dubna a od srpna do listopadu. Jejich plody zpracovávají farmáři mokrou metodou, suší je na slunci. O kvalitu kávy se stará Ugandská kávová asociace, která zajišťuje také její zpracování a prodej na trzích. Káva je pro Ugandu nejvýznamnější exportní plodinou.
Značka AA v názvu kávy odkazuje na mimořádně velká zrna.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 zrnková káva
