

VANILKOVO-OŘECHOVÁ zrnková káva
Udělejte si z neoblíbené činnost milovaný rituál. Vyplňování excelovských tabulek, štupování hromady ponožek nebo dlouhá cesta autem už nemusí být vaší noční můrou. Když si k nim uvaříte vanilkovo-ořechovou dobrotu, nebudete chtít nikdy skončit. Vychutnávejte si čarovné tóny stoprocentní arabiky a bavte se!
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Vanilka, oříšky a káva – jak jinak, než skvostně, může chutnat takový nápoj. Jeho základ tvoří plantážní vysokohorská arabika zpracovaná promýváním. Proto v ní najdeme ovocné tóny a lehkou nasládlost. Crema je jemná, lehká a zároveň hustá a kompaktní.
Původ kávy
Káva z Peru Puno se ve světě objevuje přes dvě stě let. Skvělé půdní a klimatické podmínky And jí dodávají žádané chuťové a aromatické vlastnosti, šikovné ruce zkušených zemědělců jsou zase zárukou vysoké kvality zpracování. Je pravdou, že až 98 procent farmářů v oblasti jsou malorolníci. To ale nic neubírá na jejich kvalitě.
Právě naopak. Káva je jejich jednou obživou. Na plantážích pracují s celými rodinami. Protože od nich kávu vykupují malí odběratelé, jako třeba my, nemusí jít s kvalitou ani cenou pod únosnou mez. To v případě velkých plantáží, které dodávají kávu nadnárodním koncernům, neplatí.
Káva se z kávovníků (Coffea arabica) sklízí průběžně po celou dobu vegetace. Tím se eliminuje počet nezralých zrnek ve sklizni. V Puna volí dražší a náročnější variantu zpracování kávových bobulí, takzvané promývání. Jeho výsledkem je ale káva s vysokou kvalitou a dlouhou trvanlivostí. Promývaní (fully-washed, wet-porcessed) začíná nasypáním kávových třešní do speciálních nádob s vodou. V nich jsou odděleny nekvalitní plody, dobré se strojově zbaví dužiny. Následuje fermentace v kvasných nádobách a sušení buď na slunci, nebo v sušárnách.
Ochucování kávy je na bedrech našeho zkušeného pražiče. Zrnka postříká nosným olejem s přírodním aroma a pak teprve upraží. Levnější postup (nejprve pražení, pak přidání aroma) nezaručí dlouhodobé uchování vůně a příchuti.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























21. 8.
13. 2.
1. 8.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KARAMELOVÁ zrnková káva

VANILKOVÁ zrnková káva
