

Venezuela Maracaibo - zrnková káva
Arabika Venezuela Maracaibo vás okouzlí sladkými tóny a lehce bohatou chutí. Pochází ze severozápadu Venezuely, kde kávu farmáři zpracovávají obvykle mokrou metodou. Díky ní získává další, lehce svěží charakter. Podtrhnete ho přípravou na filtru, v aeropressu nebo moka konvičce. Pro letní dny doporučujeme cold brew.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Venezuela Maracaibo nabízí sladkou chuť, vyváženou aciditu a hladký závěr. Při pečlivé degustaci zaznamenáte příjemnou svěžest. Crema je jemná, kompaktní, ne příliš vysoká.
Arabika je vhodná pro většinu příprav. Můžete si ji dopřát filtrovanou, jako espresso nebo macerovanou. Dlouhým kontaktem se studenou vodou ze sebe vydá ještě jemnější a barvitější tóny.
Původ kávy
Venezuela, konkrétně oblast Premontanne v Andách, je s kávou spojována od konce 18. století. Zásluhu na tom má jezuitský kněz José Gumilla, který kávovníky do oblasti přivezl v roce 1732. Od té doby se výroba kávy v zemi rozšířila, mimo jiné zásluhou velké poptávky a dostupné pracovní síly. Původně ji farmáři vyváželi do Brazílie, ale postupně se Venezuela stala na kávovém trhu samostatným hráčem.
Kávovníkové plantáže se nacházejí především na pobřeží a v západní části And. Důležitými faktory pro úspěšnou produkci jsou kvalitní půda a dostatek vlhkosti. V oblasti And se kávovníky sázejí tak, aby byly chráněny před sluncem korunami vzrostlých stromů. Ve stínu dozrávají kávové třešně pomaleji a mají tedy dostatek času k vytvoření zrn plné, bohaté chuti.
Nejčastěji lze na kávovníky narazit ve výšce 300 až 1 520 metrů nad mořem, zvláště úrodné oblasti se nacházejí ve vrchovinách, jako je Táchira, Mérida a Trujillo. Odtud je obchodníci posílají do přístavu Maracaibo. Podle něj má ostatně tato arabika jméno.
Pro Venezuelu jsou typické dílčí kávové odrůdy jako například Cucuta, Mérida, Trujillo a Tachira. Základním kávovníkem, který ale tamní farmáři pěstují, je stále arabika (Coffea arabica L.). Nejvíce kávy na farmách vyrobí od prosince do ledna, export je pak směřován do období od října do května. Kávu, kterou Venezuelané nevypijí sami, vyvážejí do USA, Německa a Belgie.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

PERU ANDES GOLD zrnková káva
