+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN 64%

Kód: 1146

Čokoláda z Ekvádoru získlala pověst jedné z nejlepších na světě. Tato hořká čokoláda s obsahem 64% kakaa má velice intenzivní aroma s nádechem ovoce a koření.

Velká balení:
Malá balení:
845 Kč /1000 g 85 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 2. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Ekvádor
Region
Region:
Guayaquil
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Ekvádor 64%, Cukr, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový extrakt

Chuť

Čokoládové čočky Ekvádor jsou hořké, chuťový dojem je však s nádechem svěžesti a podtónem sladkého banánu.

Původ

República del Ecuador je s pěstováním kakaa velmi úzce spjata. Rovníkový stát sice produkuje pouhá 4 procenta objemu kakaa, ale pokud jde o kakao kvalitní, podílí se na světové produkci ze 70 procent. Jeho kakao, řazené do vyšší jakostní třídy, je mimořádně jemné.

Pěstování kakaovníků pravých (Theobroma cocoa) má pro obyvatele Ekvádoru význam nejen jako zdroj vynikajícího kakaa, ale také coby kulturní a sociální fenomén. Družstva spojující drobné rolníky totiž dbají na odpovídající výkupní ceny (samozřejmě i kvalitu nabízené komodity) a část zisků vracejí zpět do života většinou velmi chudých rodin. Je ovšem třeba dodat, že země exportovala „černé zlato“, jak kakau obyvatelé říkají, celých 250 let, než někoho napadlo vyrábět z něj pravou ekvádorskou čokoládu. Jejím zdrojem jsou kakaové boby sklízené z kakaovníků druhu Arriba. Semena vynikají jemným, květinově-ovocným aroma.

Původně indiánský stát, který byl roku 1534 dobyt Španěly a ve 20. století prošel politickou destabilizací, se dodnes potýká s ohromným zadlužením. Zemědělskou půdu vlastní ze 40 procent několik málo bohatých statkářů, celé 2/3 rodinných farem obhospodařují velmi malé plochy. Ty je těžko uživí, takže se řada rolníků stěhuje do velkých měst, od nichž si slibuje snadnější výdělek. Bohužel často končí ve slumech.

Čokoláda z Ekvádoru si získává pověst jedné z nejlepších na světě až v současné době. Sklízí úspěchy v mezinárodních soutěžích a sbírá medaile. Každý turista, který Ekvádor navštíví, narazí na letišti, tržnicích a v místních obchodech na nabídku fantastické čokolády. Kakaové boby se zpracovávají nejčastěji v oblastech Mania, Los Rios a El Oro.

Od semen kakaovníků pravých k čokoládě vede skutečně dlouhá cesta. Kakaové boby vyjmuté z lusků a očištěné od dužiny se nechávají několik dní fermentovat a sušit. Dalším krokem je pražení, drcení a mletí. Ze vzniklé kakaové hmoty je potřeba oddělit kakaové máslo a samotné kakao. Z obou ingrediencí se pak vyrábí čokoláda. Mezi technologickými postupy lze najít emulgaci, hnětení, šlehání, temperování, chlazení…

Možná překvapí, že čokoláda v pevném skupenství je známa až od roku 1847. Do té doby bylo kakao přidáváno do nápojů, nejčastěji do vody. Jak skvěle chutná v mléce, zjistili lidé až v 18. století. Přesto, že kakao bylo prokazatelně konzumováno už kolem roku 600.

Důvodů, proč si čokoládu dopřát, je mnoho. Díky vysokému obsahu antioxidantů, vitaminů a minerálních látek pomáhá čokoláda udržet dobrou náladu a přináší pozitivní energii. Ne nadarmo stojí kakao na seznamu takzvaných superpotravin a čokoládou jsou vybaveni astronauté na svých cestách do vesmíru.

Čokoládové čočky Ekvádor origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Upozornění

Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv.

Herbář a blahodárné účinky:

Vanilka
Vanilka

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech. Je možno taktéž čokoládu použít na fondue.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2317 kj / 558 kcal
Tuky: 41,9 g
z toho nasycených: 25,7 g
Sacharidy: 37,7 g
z toho cukry: 34,3 g
Bílkoviny: 7,4 g
Sůl: 0,08 g
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


KOLUMBIE SUPREMO MEDELIN ANDEANO zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KOLUMBIE SUPREMO MEDELIN ANDEANO zrnková káva

Stoprocentní arabika, stoprocentní zážitek! Elegantní Kolumbia Supremo Medelin vám připraví nezapomenutelné setkání s exotickým ovocem a čokoládou. Přestože je silná a aromatická, působí harmonicky až hebce. Exkluzivní a pravidelná kávová zrnka jsou pražena středně, čímž vyniknou delikátní tóny kávy a přitažlivé vůně. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
743 Kč /1000 g 74 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 2. 5. 2024

AMARETTO rozpustná káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

AMARETTO rozpustná káva

Kdo má rád frappé nebo ledovou kávu, určitě ocení výhody této rozpustné dobroty. Amaretto je pro kombinování s kávou jako stvořené. Ovocný likér s mandlovou vůní udělá z pravidelného odpoledního „kafe“ zážitek nad zážitky. Dopřejte si rozpustnou kávu Amaretto se šlehačkou, mlékem nebo zmrzlinou. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
686 Kč /1000 g 69 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 2. 5. 2024

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

Labužnická pohádka! Tato plantážní káva z jižního pobřeží Kuby se může pochlubit takřka nulovou aciditou, ale plnou chutí se znatelným čokoládovým a karamelovým zabarvením. Pohoří Sierra Maestra, v němž se narodila, jí dalo do vínku sladkou vůni evokující med a třtinový cukr. Když si ji skutečně vychutnáte, objevíte tóny kouře a kubánského rumu. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
818 Kč /1000 g 82 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 2. 5. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »