+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN 64%

Kód: 1146

Čokoláda z Ekvádoru získlala pověst jedné z nejlepších na světě. Tato hořká čokoláda s obsahem 64% kakaa má velice intenzivní aroma s nádechem ovoce a koření.

Dodáme do úterý, 19. 2. 2019
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 19. 2. 2019 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 19. 2. 2019 65 Kč
GLS Dodáme do 19. 2. 2019 65 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 19. 2. 2019 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 19. 2. 2019 49 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 19. 2. 2019 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 19. 2. 2019 65 Kč
Velká balení:
704 Kč s DPH
375 Kč s DPH
214 Kč s DPH
Malá balení:
111 Kč s DPH
68 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Ekvádor
Region
Region:
Guayaquil
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Ekvádor 64%, Cukr, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový extrakt

Chuť

Čokoládové čočky Ekvádor jsou hořké, chuťový dojem je však s nádechem svěžesti a podtónem sladkého banánu.

Původ

República del Ecuador je s pěstováním kakaa velmi úzce spjata. Rovníkový stát sice produkuje pouhá 4 procenta objemu kakaa, ale pokud jde o kakao kvalitní, podílí se na světové produkci ze 70 procent. Jeho kakao, řazené do vyšší jakostní třídy, je mimořádně jemné.

Pěstování kakaovníků pravých (Theobroma cocoa) má pro obyvatele Ekvádoru význam nejen jako zdroj vynikajícího kakaa, ale také coby kulturní a sociální fenomén. Družstva spojující drobné rolníky totiž dbají na odpovídající výkupní ceny (samozřejmě i kvalitu nabízené komodity) a část zisků vracejí zpět do života většinou velmi chudých rodin. Je ovšem třeba dodat, že země exportovala „černé zlato“, jak kakau obyvatelé říkají, celých 250 let, než někoho napadlo vyrábět z něj pravou ekvádorskou čokoládu. Jejím zdrojem jsou kakaové boby sklízené z kakaovníků druhu Arriba. Semena vynikají jemným, květinově-ovocným aroma.

Původně indiánský stát, který byl roku 1534 dobyt Španěly a ve 20. století prošel politickou destabilizací, se dodnes potýká s ohromným zadlužením. Zemědělskou půdu vlastní ze 40 procent několik málo bohatých statkářů, celé 2/3 rodinných farem obhospodařují velmi malé plochy. Ty je těžko uživí, takže se řada rolníků stěhuje do velkých měst, od nichž si slibuje snadnější výdělek. Bohužel často končí ve slumech.

Čokoláda z Ekvádoru si získává pověst jedné z nejlepších na světě až v současné době. Sklízí úspěchy v mezinárodních soutěžích a sbírá medaile. Každý turista, který Ekvádor navštíví, narazí na letišti, tržnicích a v místních obchodech na nabídku fantastické čokolády. Kakaové boby se zpracovávají nejčastěji v oblastech Mania, Los Rios a El Oro.

Od semen kakaovníků pravých k čokoládě vede skutečně dlouhá cesta. Kakaové boby vyjmuté z lusků a očištěné od dužiny se nechávají několik dní fermentovat a sušit. Dalším krokem je pražení, drcení a mletí. Ze vzniklé kakaové hmoty je potřeba oddělit kakaové máslo a samotné kakao. Z obou ingrediencí se pak vyrábí čokoláda. Mezi technologickými postupy lze najít emulgaci, hnětení, šlehání, temperování, chlazení…

Možná překvapí, že čokoláda v pevném skupenství je známa až od roku 1847. Do té doby bylo kakao přidáváno do nápojů, nejčastěji do vody. Jak skvěle chutná v mléce, zjistili lidé až v 18. století. Přesto, že kakao bylo prokazatelně konzumováno už kolem roku 600.

Důvodů, proč si čokoládu dopřát, je mnoho. Díky vysokému obsahu antioxidantů, vitaminů a minerálních látek pomáhá čokoláda udržet dobrou náladu a přináší pozitivní energii. Ne nadarmo stojí kakao na seznamu takzvaných superpotravin a čokoládou jsou vybaveni astronauté na svých cestách do vesmíru.

Čokoládové čočky Ekvádor origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Herbář a účinky kávy

Vanilka
Herbář a účinky vanilky

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech. Je možno taktéž čokoládu použít na fondue.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2317 kj / 558 kcal
Tuky:41,9 g
z toho nasycených:25,7 g
Sacharidy:37,7 g
z toho cukry:34,3 g
Bílkoviny:7,4 g
Sůl:0,08 g
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

Labužnická pohádka! Tato plantážní káva z jižního pobřeží Kuby se může pochlubit takřka nulovou aciditou, ale plnou chutí se znatelným čokoládovým a karamelovým zabarvením. Pohoří Sierra Maestra, v němž se narodila, jí dalo do vínku sladkou vůni evokující med a třtinový cukr. Když si ji skutečně vychutnáte, objevíte tóny kouře a kubánského rumu. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do úterý, 19. 2. 2019
Velká balení:
827 Kč s DPH
436 Kč s DPH
248 Kč s DPH
Malá balení:
127 Kč s DPH
76 Kč s DPH
Mletí:

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BRAZILIE ORIGIN 70%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BRAZILIE ORIGIN 70%

Na čokoládu mají Brazilci dokonce speciální zákon. Podle něj je za ni považován pouze výrobek s minimálně 35 procenty kakaa. Tyto čočky se do normy vejdou dvakrát! Buďme si tedy jisti, že kromě výtečné chuti obdržíme také maximální dávku antioxidantů, minerálů a vitaminů. Brazilské kakaové boby prostě umí. Více na detailu zboží
Momentálně nedostupné
Velká balení:
903 Kč s DPH
474 Kč s DPH
269 Kč s DPH
Malá balení:
137 Kč s DPH
82 Kč s DPH
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY ARRIBA EKVÁDOR MLÉČNÁ 39%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY ARRIBA EKVÁDOR MLÉČNÁ 39%

Odkud nesete ty boby? De rio arriba! – Rozhovor mezi švýcarským výrobcem čokolády procházejícím se na horním toku řeky Guavas a ekvádorskými pěstiteli kakaovníků zcela jistě proběhl. Alespoň podle legendy. Místní stromy plodící semena mimořádných vlastností pak dostaly přízvisko Arriba. Od té doby je čokoláda z ekvádorské odrůdy kakaovníků Forastero Arriba považována za nejkvalitnější na světě. Více na detailu zboží
Dodáme do úterý, 19. 2. 2019
Velká balení:
820 Kč s DPH
433 Kč s DPH
246 Kč s DPH
Malá balení:
126 Kč s DPH
76 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »