+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 300 Kč a máte je zdarma.
 
300 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

Kód: 988
Hodnocení: vynikající, 1 recenze

Čokoláda je z kakaa a kakao je z kakaovníků. Ty rostou na mnoha místech, ovšem speciálně Madagaskar moc rádi podpoříme. Nejsladší úroda na světě totiž může zemi pomoci v boji s chudobou. Pro drobné rolníky jsou kakaové boby jednou z mála možností obživy. A pro nás je čokoláda z největšího afrického ostrova příležitostí spojit velmi příjemné s mimořádně užitečným.

Dodáme do středy, 21. 11. 2018
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 21. 11. 2018 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 21. 11. 2018 65 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 21. 11. 2018 65 Kč
GLS Dodáme do 21. 11. 2018 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 21. 11. 2018 49 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 21. 11. 2018 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 21. 11. 2018 65 Kč
Velká balení:
917 Kč s DPH
481 Kč s DPH
273 Kč s DPH
Malá balení:
139 Kč s DPH
83 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 300 Kč a máte je zdarma.
 
300 Kč
Země původu
Země původu:
Madagaskar
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Madagaskar 69%, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Cukr, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Čokoládové čočky Madagaskar chutnají hořce, ale zároveň plně a velmi podmanivě. Obsahují necelých 70 % kakaa a vynikají proto skvělými kulinářskými i chuťovými vlastnostmi.

Původ

Madagaskarskou republiku, ostrov obydlený před 2 tisíci lety, najdeme u jihovýchodního pobřeží Afriky. Je obklopený řadou menších ostrůvků a díky dlouhodobé izolaci od pevniny (90 milionů let) na něm žije a roste až 90 procent původních druhů organismů.

Země asi 7,5x větší než Česká republika je protkána hustou sítí řek. Její podnebí ovlivňují východní pasáty, průměrná roční teplota se pohybuje kolem 24 ⁰C. Turisté na Madagaskar vyrážejí kvůli úchvatným plážím, majestátným baobabům, čiperným lemurům nebo vůni květů ylang-ylang.

Narazit na obdělávanou půdu není právě jednoduché. Ačkoli je na zemědělství závislá většina obyvatel, využít k pěstování plodin nebo chovu zvířat lze pouhých 5 procent rozlohy Madagaskaru. Kromě rýže, bavlny, ovoce a koření se rolníci věnují také kávě a kakau.

Pěstují všechny 3 odrůdy kakaovníků pravých (Theobroma cacao) – Trinotario (35 % stromů), Forastero (60 %) i Criollo (5 %). Takřka veškeré kakaové boby pocházejí z okresu Ambajna v regionu Diana. Až donedávna byla celá úroda vyvážena a zpracovávána mimo Madagaskar. V posledních letech však byly založeny přímo na ostrově společnosti, které z bobů vyrábějí velmi kvalitní čokolády. Roční produkce madagaskarské čokolády se pohybuje kolem 4 500 tun.

Informace z roku 2012 říkají, že o zdroj luxusní čokolády projevují na Madagaskaru nebývalý zájem bandité a překupníci. Pěstitele kakaa dokonce ohrožují na živobytí, když přepadávají sklady a vzácnou úrodu odvážejí na černý trh. Větší kakaové farmy se proti nim brání najímáním ochranky, malí zemědělci však nemají moc možností, jak kakao uchránit.

Boby, tedy semena kakaovníků, je před zpracováním nutné několik dní fermentovat a sušit. Následně jsou předpraženy, podrceny a dopraženy. Z této suroviny vznikne mletím kakaová hmota, z níž se vyrábí kakaové máslo i samotné kakao. Mícháním s nejrůznějšími ingrediencemi, temperováním, šleháním, emulgací, hnětením a chlazením je vyráběna pevná čokoláda.

Jak je na tom čokoláda a zdraví? Podle nás i mnoha vědeckých poznatků výborně! Kdo zvolí kvalitní čokoládu se skutečně vysokým podílem kakaa, může si být jist, že kromě parádního chuťového zážitku získá také mnoho antioxidantů (snad nejvíc, kolik lze vůbec z potravin mít), vitaminy D, B, A i E a minerály (hořčík, sodík, draslík, zinek…). To vše upevní zdraví čokoholika, podpoří jeho dobrou náladu a pomůže v boji s některými neduhy. Ne nadarmo se o kakau mluví jako o superpotravině 21. století!

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Čokoládové čočky Madagaskar origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 69,4 % kakaové sušiny.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 296 kJ / 549 kcal
Tuky:39,5 g
z toho nasycených:23,7 g
Sacharidy:33,4 g
z toho cukry:29,5 g
Bílkoviny:7,9 g
Sůl:0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:

4. 4. 2017

Hodnocení: vynikající
Jsou naprosto skvělé. Mají plnou čokoládovou chuť.

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

Labužnická pohádka! Tato plantážní káva z jižního pobřeží Kuby se může pochlubit takřka nulovou aciditou, ale plnou chutí se znatelným čokoládovým a karamelovým zabarvením. Pohoří Sierra Maestra, v němž se narodila, jí dalo do vínku sladkou vůni evokující med a třtinový cukr. Když si ji skutečně vychutnáte, objevíte tóny kouře a kubánského rumu. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 21. 11. 2018
Velká balení:
827 Kč s DPH
436 Kč s DPH
248 Kč s DPH
Malá balení:
127 Kč s DPH
76 Kč s DPH
Mletí:

EKVÁDOR UNOCADE BIO - kakaové boby nepražené
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

EKVÁDOR UNOCADE BIO - kakaové boby nepražené

Za tři můžete mít králíka, za sto veselou holku. Kakaové boby bývaly mezi Aztéky tvrdou měnou. Ty časy jsou pryč, ale skvělé vlastnosti semenům kakaovníků zůstaly. Jsou vítaným zdrojem antioxidantů i theobrominu a kofeinu. Vyměňte je za smažené pochoutky a chroupejte v autě, u televize nebo dobré knížky. Ekvádorské boby patří mezi nejkvalitnější na světě. Více na detailu zboží
Dodáme do středy, 21. 11. 2018
Velká balení:
578 Kč s DPH
312 Kč s DPH
180 Kč s DPH
Malá balení:
95 Kč s DPH
59 Kč s DPH

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Existují dva druhy konzumentů čokolády. Jedni si užívají jakékoli druhy v jakémkoli množství a druzí pátrají po lahůdkách, specialitkách a vymazlenostech. Ať už patříte do té či oné skupiny, nenechejte si ujít peruánskou, 81procentní a ke všemu organickou čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V prvním případě potěší exkluzivním chuťovým zážitkem, ve druhém pak vědomím, že se vám v ústech rozplývá autentický produkt prastaré odrůdy kakaovníku. Více na detailu zboží
Dodáme do středy, 21. 11. 2018
Velká balení:
773 Kč s DPH
409 Kč s DPH
233 Kč s DPH
Malá balení:
120 Kč s DPH
72 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »