Nová registrace
Zapomenuté heslo
+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

Kód: 988
Hodnocení: vynikající, 1 recenze

Čokoláda je z kakaa a kakao je z kakaovníků. Ty rostou na mnoha místech, ovšem speciálně Madagaskar moc rádi podpoříme. Nejsladší úroda na světě totiž může zemi pomoci v boji s chudobou. Pro drobné rolníky jsou kakaové boby jednou z mála možností obživy. A pro nás je čokoláda z největšího afrického ostrova příležitostí spojit velmi příjemné s mimořádně užitečným.

Dodáme do úterý, 22. 8. 2017
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 22. 8. 2017 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 22. 8. 2017 65 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 22. 8. 2017 65 Kč
Geis Dodáme do 22. 8. 2017 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 22. 8. 2017 49 Kč
DHL - SLOVENSKO Dodáme do 22. 8. 2017 139 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 21. 8. 2017 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 22. 8. 2017 65 Kč
Geis Point Dodáme do 22. 8. 2017 65 Kč
Velká balení:
917 Kč s DPH
481 Kč s DPH
273 Kč s DPH
Malá balení:
139 Kč s DPH
83 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Madagaskar
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Madagaskar 69% , Kakaové máslo , Sojový lecitin , Cukr , Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Čokoládové čočky Madagaskar chutnají hořce, ale zároveň plně a velmi podmanivě. Obsahují necelých 70 % kakaa a vynikají proto skvělými kulinářskými i chuťovými vlastnostmi.

Původ

Madagaskarskou republiku, ostrov obydlený před 2 tisíci lety, najdeme u jihovýchodního pobřeží Afriky. Je obklopený řadou menších ostrůvků a díky dlouhodobé izolaci od pevniny (90 milionů let) na něm žije a roste až 90 procent původních druhů organismů.

Země asi 7,5x větší než Česká republika je protkána hustou sítí řek. Její podnebí ovlivňují východní pasáty, průměrná roční teplota se pohybuje kolem 24 ⁰C. Turisté na Madagaskar vyrážejí kvůli úchvatným plážím, majestátným baobabům, čiperným lemurům nebo vůni květů ylang-ylang.

Narazit na obdělávanou půdu není právě jednoduché. Ačkoli je na zemědělství závislá většina obyvatel, využít k pěstování plodin nebo chovu zvířat lze pouhých 5 procent rozlohy Madagaskaru. Kromě rýže, bavlny, ovoce a koření se rolníci věnují také kávě a kakau.

Pěstují všechny 3 odrůdy kakaovníků pravých (Theobroma cacao) – Trinotario (35 % stromů), Forastero (60 %) i Criollo (5 %). Takřka veškeré kakaové boby pocházejí z okresu Ambajna v regionu Diana. Až donedávna byla celá úroda vyvážena a zpracovávána mimo Madagaskar. V posledních letech však byly založeny přímo na ostrově společnosti, které z bobů vyrábějí velmi kvalitní čokolády. Roční produkce madagaskarské čokolády se pohybuje kolem 4 500 tun.

Informace z roku 2012 říkají, že o zdroj luxusní čokolády projevují na Madagaskaru nebývalý zájem bandité a překupníci. Pěstitele kakaa dokonce ohrožují na živobytí, když přepadávají sklady a vzácnou úrodu odvážejí na černý trh. Větší kakaové farmy se proti nim brání najímáním ochranky, malí zemědělci však nemají moc možností, jak kakao uchránit.

Boby, tedy semena kakaovníků, je před zpracováním nutné několik dní fermentovat a sušit. Následně jsou předpraženy, podrceny a dopraženy. Z této suroviny vznikne mletím kakaová hmota, z níž se vyrábí kakaové máslo i samotné kakao. Mícháním s nejrůznějšími ingrediencemi, temperováním, šleháním, emulgací, hnětením a chlazením je vyráběna pevná čokoláda.

Jak je na tom čokoláda a zdraví? Podle nás i mnoha vědeckých poznatků výborně! Kdo zvolí kvalitní čokoládu se skutečně vysokým podílem kakaa, může si být jist, že kromě parádního chuťového zážitku získá také mnoho antioxidantů (snad nejvíc, kolik lze vůbec z potravin mít), vitaminy D, B, A i E a minerály (hořčík, sodík, draslík, zinek…). To vše upevní zdraví čokoholika, podpoří jeho dobrou náladu a pomůže v boji s některými neduhy. Ne nadarmo se o kakau mluví jako o superpotravině 21. století!

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Čokoládové čočky Madagaskar origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 69,4 % kakaové sušiny.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení

Naše kakaové čočky jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kakaové čočky jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 296 kJ / 549 kcal
Tuky:39,5 g
z toho nasycených:23,7 g
Sacharidy:33,4 g
z toho cukry:29,5 g
Bílkoviny:7,9 g
Sůl:0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:

4. 4.

Hodnocení: vynikající
Jsou naprosto skvělé. Mají plnou čokoládovou chuť.

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


MEXICO rozpustná káva - mix 100% arabicy a robusty
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

MEXICO rozpustná káva - mix 100% arabicy a robusty

Rychlá a mimořádně dobrá! Rozpustná káva z Mexica je výbornou alternativou pro situace, kdy není na blízku mlýnek, kávovar nebo zrnková káva. Stačí nasypat lžičku do oblíbeného hrnku a zalít horkou vodou. Harmonický mix arabiky a robusty je sametově krémový s příjemnou citrusovou špičkou. Více na detailu zboží
Dodáme do úterý, 22. 8. 2017
Velká balení:
620 Kč s DPH
333 Kč s DPH
191 Kč s DPH
Malá balení:
100 Kč s DPH
62 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.