+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

Kód: 988
Hodnocení: vynikající, 1 recenze

Čokoláda je z kakaa a kakao je z kakaovníků. Ty rostou na mnoha místech, ovšem speciálně Madagaskar moc rádi podpoříme. Nejsladší úroda na světě totiž může zemi pomoci v boji s chudobou. Pro drobné rolníky jsou kakaové boby jednou z mála možností obživy. A pro nás je čokoláda z největšího afrického ostrova příležitostí spojit velmi příjemné s mimořádně užitečným.

Velká balení:
Malá balení:
939 Kč /1000 g 94 Kč /100 g
Dodáme do středy, 9. 12. 2020
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Madagaskar
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Madagaskar 69%, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Cukr, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Čokoládové čočky Madagaskar chutnají hořce, ale zároveň plně a velmi podmanivě. Obsahují necelých 70 % kakaa a vynikají proto skvělými kulinářskými i chuťovými vlastnostmi.

Původ

Madagaskarskou republiku, ostrov obydlený před 2 tisíci lety, najdeme u jihovýchodního pobřeží Afriky. Je obklopený řadou menších ostrůvků a díky dlouhodobé izolaci od pevniny (90 milionů let) na něm žije a roste až 90 procent původních druhů organismů.

Země asi 7,5x větší než Česká republika je protkána hustou sítí řek. Její podnebí ovlivňují východní pasáty, průměrná roční teplota se pohybuje kolem 24 ⁰C. Turisté na Madagaskar vyrážejí kvůli úchvatným plážím, majestátným baobabům, čiperným lemurům nebo vůni květů ylang-ylang.

Narazit na obdělávanou půdu není právě jednoduché. Ačkoli je na zemědělství závislá většina obyvatel, využít k pěstování plodin nebo chovu zvířat lze pouhých 5 procent rozlohy Madagaskaru. Kromě rýže, bavlny, ovoce a koření se rolníci věnují také kávě a kakau.

Pěstují všechny 3 odrůdy kakaovníků pravých (Theobroma cacao) – Trinotario (35 % stromů), Forastero (60 %) i Criollo (5 %). Takřka veškeré kakaové boby pocházejí z okresu Ambajna v regionu Diana. Až donedávna byla celá úroda vyvážena a zpracovávána mimo Madagaskar. V posledních letech však byly založeny přímo na ostrově společnosti, které z bobů vyrábějí velmi kvalitní čokolády. Roční produkce madagaskarské čokolády se pohybuje kolem 4 500 tun.

Informace z roku 2012 říkají, že o zdroj luxusní čokolády projevují na Madagaskaru nebývalý zájem bandité a překupníci. Pěstitele kakaa dokonce ohrožují na živobytí, když přepadávají sklady a vzácnou úrodu odvážejí na černý trh. Větší kakaové farmy se proti nim brání najímáním ochranky, malí zemědělci však nemají moc možností, jak kakao uchránit.

Boby, tedy semena kakaovníků, je před zpracováním nutné několik dní fermentovat a sušit. Následně jsou předpraženy, podrceny a dopraženy. Z této suroviny vznikne mletím kakaová hmota, z níž se vyrábí kakaové máslo i samotné kakao. Mícháním s nejrůznějšími ingrediencemi, temperováním, šleháním, emulgací, hnětením a chlazením je vyráběna pevná čokoláda.

Jak je na tom čokoláda a zdraví? Podle nás i mnoha vědeckých poznatků výborně! Kdo zvolí kvalitní čokoládu se skutečně vysokým podílem kakaa, může si být jist, že kromě parádního chuťového zážitku získá také mnoho antioxidantů (snad nejvíc, kolik lze vůbec z potravin mít), vitaminy D, B, A i E a minerály (hořčík, sodík, draslík, zinek…). To vše upevní zdraví čokoholika, podpoří jeho dobrou náladu a pomůže v boji s některými neduhy. Ne nadarmo se o kakau mluví jako o superpotravině 21. století!

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Čokoládové čočky Madagaskar origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 69,4 % kakaové sušiny.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 296 kJ / 549 kcal
Tuky: 39,5 g
z toho nasycených: 23,7 g
Sacharidy: 33,4 g
z toho cukry: 29,5 g
Bílkoviny: 7,9 g
Sůl: 0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:

4. 4.

Hodnocení: vynikající
Jsou naprosto skvělé. Mají plnou čokoládovou chuť.
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY TANZANIE ORIGIN 75%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY TANZANIE ORIGIN 75%

Podlehl jí Casanova i madame du Barry. Milovali ji Aztékové. My jsme obdiv k čokoládě dotáhli k dokonalosti. Objevuje se nejen v nápojích, ale také potravinách, krémech, parfémech a kdovíkde ještě. Ponořte nosy do fascinující vůně, slízněte ze rtů hořkou lahodnost. Z čokoládových čoček dovezených z horké Tanzanie vyrobíte, nač si vzpomenete. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
995 Kč /1000 g 100 Kč /100 g
Dodáme do středy, 9. 12. 2020

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Existují dva druhy konzumentů čokolády. Jedni si užívají jakékoli druhy v jakémkoli množství a druzí pátrají po lahůdkách, specialitkách a vymazlenostech. Ať už patříte do té či oné skupiny, nenechejte si ujít peruánskou, 81procentní a ke všemu organickou čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V prvním případě potěší exkluzivním chuťovým zážitkem, ve druhém pak vědomím, že se vám v ústech rozplývá autentický produkt prastaré odrůdy kakaovníku. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
835 Kč /1000 g 84 Kč /100 g
Dodáme do středy, 9. 12. 2020

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda

Červené růže, červené víno a k tomu – červená čokoláda. Novinka, po které je velká sháňka, se vám bude líbit. Čokoládové čočky atraktivního vzhledu a rafinované chuti dobývají svět. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocně svěží zároveň. Za její barvou stojí jen a pouze červené kakaové boby. Ekvádorská specialita dává vzniknout zcela novému typu čokolády. Ochutnejte. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
816 Kč /1000 g 82 Kč /100 g
Dodáme do středy, 9. 12. 2020
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »