+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

Kód: 988
Hodnocení: vynikající, 1 recenze

Čokoláda je z kakaa a kakao je z kakaovníků. Ty rostou na mnoha místech, ovšem speciálně Madagaskar moc rádi podpoříme. Nejsladší úroda na světě totiž může zemi pomoci v boji s chudobou. Pro drobné rolníky jsou kakaové boby jednou z mála možností obživy. A pro nás je čokoláda z největšího afrického ostrova příležitostí spojit velmi příjemné s mimořádně užitečným.

Velká balení:
Malá balení:
1 009 Kč /1000 g 101 Kč /100 g
Dodáme do středy, 7. 6. 2023
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Madagaskar
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Madagaskar 69%, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Cukr, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Čokoládové čočky Madagaskar chutnají hořce, ale zároveň plně a velmi podmanivě. Obsahují necelých 70 % kakaa a vynikají proto skvělými kulinářskými i chuťovými vlastnostmi.

Původ

Madagaskarskou republiku, ostrov obydlený před 2 tisíci lety, najdeme u jihovýchodního pobřeží Afriky. Je obklopený řadou menších ostrůvků a díky dlouhodobé izolaci od pevniny (90 milionů let) na něm žije a roste až 90 procent původních druhů organismů.

Země asi 7,5x větší než Česká republika je protkána hustou sítí řek. Její podnebí ovlivňují východní pasáty, průměrná roční teplota se pohybuje kolem 24 ⁰C. Turisté na Madagaskar vyrážejí kvůli úchvatným plážím, majestátným baobabům, čiperným lemurům nebo vůni květů ylang-ylang.

Narazit na obdělávanou půdu není právě jednoduché. Ačkoli je na zemědělství závislá většina obyvatel, využít k pěstování plodin nebo chovu zvířat lze pouhých 5 procent rozlohy Madagaskaru. Kromě rýže, bavlny, ovoce a koření se rolníci věnují také kávě a kakau.

Pěstují všechny 3 odrůdy kakaovníků pravých (Theobroma cacao) – Trinotario (35 % stromů), Forastero (60 %) i Criollo (5 %). Takřka veškeré kakaové boby pocházejí z okresu Ambajna v regionu Diana. Až donedávna byla celá úroda vyvážena a zpracovávána mimo Madagaskar. V posledních letech však byly založeny přímo na ostrově společnosti, které z bobů vyrábějí velmi kvalitní čokolády. Roční produkce madagaskarské čokolády se pohybuje kolem 4 500 tun.

Informace z roku 2012 říkají, že o zdroj luxusní čokolády projevují na Madagaskaru nebývalý zájem bandité a překupníci. Pěstitele kakaa dokonce ohrožují na živobytí, když přepadávají sklady a vzácnou úrodu odvážejí na černý trh. Větší kakaové farmy se proti nim brání najímáním ochranky, malí zemědělci však nemají moc možností, jak kakao uchránit.

Boby, tedy semena kakaovníků, je před zpracováním nutné několik dní fermentovat a sušit. Následně jsou předpraženy, podrceny a dopraženy. Z této suroviny vznikne mletím kakaová hmota, z níž se vyrábí kakaové máslo i samotné kakao. Mícháním s nejrůznějšími ingrediencemi, temperováním, šleháním, emulgací, hnětením a chlazením je vyráběna pevná čokoláda.

Jak je na tom čokoláda a zdraví? Podle nás i mnoha vědeckých poznatků výborně! Kdo zvolí kvalitní čokoládu se skutečně vysokým podílem kakaa, může si být jist, že kromě parádního chuťového zážitku získá také mnoho antioxidantů (snad nejvíc, kolik lze vůbec z potravin mít), vitaminy D, B, A i E a minerály (hořčík, sodík, draslík, zinek…). To vše upevní zdraví čokoholika, podpoří jeho dobrou náladu a pomůže v boji s některými neduhy. Ne nadarmo se o kakau mluví jako o superpotravině 21. století!

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Čokoládové čočky Madagaskar origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 69,4 % kakaové sušiny.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Upozornění

Pokud si čokoládové čočky objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čoček nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 296 kJ / 549 kcal
Tuky: 39,5 g
z toho nasycených: 23,7 g
Sacharidy: 33,4 g
z toho cukry: 29,5 g
Bílkoviny: 7,9 g
Sůl: 0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:

4. 4.

Hodnocení: vynikající
Jsou naprosto skvělé. Mají plnou čokoládovou chuť.
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN  64%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN 64%

Čokoláda z Ekvádoru získlala pověst jedné z nejlepších na světě. Tato hořká čokoláda s obsahem 64% kakaa má velice intenzivní aroma s nádechem ovoce a koření. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
848 Kč /1000 g 85 Kč /100 g
Dodáme do středy, 7. 6. 2023

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %

Indonéský ostrov Sumatra posílá do světa nejen skvělou kávu, ale taky báječné kakao. Právě z něj jsou vyrobeny čokoládové čočky se 72 procenty kakaové hmoty. Kdo si potrpí na skutečně plnou, čokoládovou, příjemně hořkou chuť, ten by měl sumaterský poklad přidat na seznam svých Must have. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
539 Kč /1000 g 54 Kč /100 g
Dodáme do středy, 7. 6. 2023

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SLANÝ KARAMEL
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SLANÝ KARAMEL

Podle statistik připadá na každou osobu planety více než půl kila čokolády ročně. Nejvíc mlsají Švýcaři a Belgičané, jak jinak. Jejich čokoládové pralinky, chipsy, krémy, lízátka nebo plněné bonbony mají jméno na celém světě. Kolik z čokoholiků si dopřává neotřelé kombinace chutí, není tak zřejmé. Ovšem je zcela jisté, že se k nim brzy přidáte. Stačí ochutnat mléčnou čokoládu se slaným karamelem, a jste lapeni. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
707 Kč /1000 g 71 Kč /100 g
Dodáme do středy, 7. 6. 2023

Prohlíželi jste


CHANCA PIEDRA ( Phyllantus niruri linn ) - bylina
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

CHANCA PIEDRA ( Phyllantus niruri linn ) - bylina

Velká balení:
Malá balení:
1 649 Kč /1000 g 165 Kč /100 g
Čerstvý čaj dodáme do středy, 7. 6. 2023
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »