+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

Kód: 988
Hodnocení: vynikající, 1 recenze

Čokoláda je z kakaa a kakao je z kakaovníků. Ty rostou na mnoha místech, ovšem speciálně Madagaskar moc rádi podpoříme. Nejsladší úroda na světě totiž může zemi pomoci v boji s chudobou. Pro drobné rolníky jsou kakaové boby jednou z mála možností obživy. A pro nás je čokoláda z největšího afrického ostrova příležitostí spojit velmi příjemné s mimořádně užitečným.

Dodáme do středy, 25. 10. 2017
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 25. 10. 2017 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 25. 10. 2017 65 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 25. 10. 2017 65 Kč
Geis Dodáme do 25. 10. 2017 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 25. 10. 2017 49 Kč
DHL - SLOVENSKO Dodáme do 25. 10. 2017 139 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 23. 10. 2017 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 25. 10. 2017 65 Kč
Geis Point Dodáme do 25. 10. 2017 65 Kč
Velká balení:
917 Kč s DPH
481 Kč s DPH
273 Kč s DPH
Malá balení:
139 Kč s DPH
83 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Madagaskar
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Madagaskar 69% , Kakaové máslo , Sojový lecitin , Cukr , Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Čokoládové čočky Madagaskar chutnají hořce, ale zároveň plně a velmi podmanivě. Obsahují necelých 70 % kakaa a vynikají proto skvělými kulinářskými i chuťovými vlastnostmi.

Původ

Madagaskarskou republiku, ostrov obydlený před 2 tisíci lety, najdeme u jihovýchodního pobřeží Afriky. Je obklopený řadou menších ostrůvků a díky dlouhodobé izolaci od pevniny (90 milionů let) na něm žije a roste až 90 procent původních druhů organismů.

Země asi 7,5x větší než Česká republika je protkána hustou sítí řek. Její podnebí ovlivňují východní pasáty, průměrná roční teplota se pohybuje kolem 24 ⁰C. Turisté na Madagaskar vyrážejí kvůli úchvatným plážím, majestátným baobabům, čiperným lemurům nebo vůni květů ylang-ylang.

Narazit na obdělávanou půdu není právě jednoduché. Ačkoli je na zemědělství závislá většina obyvatel, využít k pěstování plodin nebo chovu zvířat lze pouhých 5 procent rozlohy Madagaskaru. Kromě rýže, bavlny, ovoce a koření se rolníci věnují také kávě a kakau.

Pěstují všechny 3 odrůdy kakaovníků pravých (Theobroma cacao) – Trinotario (35 % stromů), Forastero (60 %) i Criollo (5 %). Takřka veškeré kakaové boby pocházejí z okresu Ambajna v regionu Diana. Až donedávna byla celá úroda vyvážena a zpracovávána mimo Madagaskar. V posledních letech však byly založeny přímo na ostrově společnosti, které z bobů vyrábějí velmi kvalitní čokolády. Roční produkce madagaskarské čokolády se pohybuje kolem 4 500 tun.

Informace z roku 2012 říkají, že o zdroj luxusní čokolády projevují na Madagaskaru nebývalý zájem bandité a překupníci. Pěstitele kakaa dokonce ohrožují na živobytí, když přepadávají sklady a vzácnou úrodu odvážejí na černý trh. Větší kakaové farmy se proti nim brání najímáním ochranky, malí zemědělci však nemají moc možností, jak kakao uchránit.

Boby, tedy semena kakaovníků, je před zpracováním nutné několik dní fermentovat a sušit. Následně jsou předpraženy, podrceny a dopraženy. Z této suroviny vznikne mletím kakaová hmota, z níž se vyrábí kakaové máslo i samotné kakao. Mícháním s nejrůznějšími ingrediencemi, temperováním, šleháním, emulgací, hnětením a chlazením je vyráběna pevná čokoláda.

Jak je na tom čokoláda a zdraví? Podle nás i mnoha vědeckých poznatků výborně! Kdo zvolí kvalitní čokoládu se skutečně vysokým podílem kakaa, může si být jist, že kromě parádního chuťového zážitku získá také mnoho antioxidantů (snad nejvíc, kolik lze vůbec z potravin mít), vitaminy D, B, A i E a minerály (hořčík, sodík, draslík, zinek…). To vše upevní zdraví čokoholika, podpoří jeho dobrou náladu a pomůže v boji s některými neduhy. Ne nadarmo se o kakau mluví jako o superpotravině 21. století!

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Čokoládové čočky Madagaskar origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 69,4 % kakaové sušiny.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení

Naše kakaové čočky jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kakaové čočky jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 296 kJ / 549 kcal
Tuky:39,5 g
z toho nasycených:23,7 g
Sacharidy:33,4 g
z toho cukry:29,5 g
Bílkoviny:7,9 g
Sůl:0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:

4. 4.

Hodnocení: vynikající
Jsou naprosto skvělé. Mají plnou čokoládovou chuť.

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN 76%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN 76%

První pevnou čokoládovou tyčinku vyrobila v roce 1847 společnost JS Fry & Sons. A sláva té tmavé sladké radosti se začala hvězd dotýkat. Přidejte k ní koření, oříšky nebo ovoce, pochutnávejte si ráno, v poledne nebo večer… Čokoláda vás nikdy nezklame. O té z Ekvádoru to můžeme říct s čistým svědomím. Skoro 80 procent kakaa z ekvádorských stromů dá vašim dnům jas a kouzlo. Více na detailu zboží
Dodáme do středy, 25. 10. 2017
Velká balení:
978 Kč s DPH
512 Kč s DPH
290 Kč s DPH
Malá balení:
147 Kč s DPH
87 Kč s DPH

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GHANA ORIGIN MLÉČNÁ 42%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GHANA ORIGIN MLÉČNÁ 42%

Tohle je panečku mlsání, jak se patří! Originální mléčná čokoláda se 42 procenty kakaa rozveselí i nejzamračenější den. Kromě toho, že chutná přímo famózně, obsahuje antioxidanty, vitaminy a minerály, které zvedají náladu a dodávají energii. Užijte si čokoládu ze země, která dodává kakao do celého světa. Je skvělá v horkém mléce, polevách, dezertech i jen tak k dobré knížce. Více na detailu zboží
Dodáme do středy, 25. 10. 2017
Velká balení:
991 Kč s DPH
519 Kč s DPH
293 Kč s DPH
Malá balení:
148 Kč s DPH
88 Kč s DPH

KOSTARIKA FINCA EL ROSARI - Micro Lots
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KOSTARIKA FINCA EL ROSARI - Micro Lots

Rodina je základ… dobré plantáže. Když před půl stoletím vysadil Moises Meza první kávovníky v oblasti Leon Cortes, už tušil, že dělá dobře. Dnes jedinečnou kávu pěstují ve stínu stromů jeho synové Javier a Gabriel. Na jejich mikroloty čekají kávomilci na celém světě velmi netrpělivě. Ten poslední má jemnou, mléčně čokoládovou chuť osvěženou tóny třešní. Bez nadsázky nejlepší káva z Kostariky dostane i vás. Více na detailu zboží
Momentálně nedostupné
Velká balení:
1 289 Kč s DPH
668 Kč s DPH
375 Kč s DPH
Malá balení:
187 Kč s DPH
109 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.