+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

KOLUMBIA BARRIQUE RUM FERMENTED - zrnková káva

Kód: 1485

Voní po rumu a alkohol v ní není. Vyrostla na slunci a spálená není, přijela z Kolumbie a unavená není. Mimořádná sklizeň Guillermo Alvareze přináší kávu mimořádné chuti a výjimečné kvality. Vždyť pochází z tradiční rodinné farmy, která kávovníky vysazuje do vulkanické půdy a jejich zrna nechává čtvrt roku zrát v rumových sudech. Výsledek posuďte sami. My jsme nadšeni!

Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
5 302 Kč /1000 g 530 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do pondělí, 14. 12. 2020
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Kolumbie
Odrůda
Odrůda:
Castillo
Region
Region:
Caldas
Nadm. výška
Nadm. výška:
1350 - 1470m
Chuť
Chuť:
Rum, cherry
Zpracování
Zpracování:
Mokré

Složení

Arabica 100%

Chuť

Arabiku Kolumbia Barrique Rum Fermented bezpečně poznáte už při otevření sáčku. Její delikátně rumovou vůni si nelze s ničím jiným splést. V šálku vás pak čeká nápoj plné a bohaté chuti, v níž zaznamenáte samozřejmě zmíněný rum, ale také atraktivní cherry. Tato káva je středně kyselá s intenzivně fascinujícím aroma.

Původ

Řekněte Caldas a každý kolumbijský patriot zmíní vynikající kávu, ale také fazole, banány, rýži a cukrovou třtinu. Právě díky těmto plodinám se regionu ve středozápadní Kolumbii tak skvěle daří. Nejbohatší v zemi je ale také díky těžařskému průmyslu. Zlato, stříbro, uhlí a vápenec z Caldas putují mnohdy do celého světa. Před dobytím španělskými kolonizátory žily v oblasti domorodé kmeny jako Pijaos, Ansermas, Armas, Chamíes a Quimbayové. Ti se proslavili krásnou prací se zlatem. V roce 1523 dorazil na jejich území Sebastián de Belalcázar, své jméno ale Caldas dostal až v roce 1905 po Francisco José Caldasovi. V roce 2011 byl region zapsán na seznam UNESCO jako významné kulturní dědictví.

Pro kávomilce jsou ovšem nejzajímavější částí regionu samozřejmě kávovníkové plantáže. Caldas leží na takzvané kávové ose Kolumbie. Spolu s regiony Quindío, Risaralda a Tolima produkují nejvíce nejkvalitnější kávy v zemi. Nejdříve byly kávovníky vysázeny v Salazar de las Palmas, během 20. století se káva stala primární exportní komoditou Kolumbie. A to i přes fakt, že její pěstování narazilo zpočátku na odpor zemědělců – na první sklizeň je totiž potřeba čekat kolem pěti let.

Za vysokou jakostí místní kávy stojí ideální pěstební podmínky. Roční průměrná teplota se pohybuje mezi 8 a 24 °C, půda je díky vulkanickému původu bohatá na minerální látky a Andský deštný prales poskytuje rostlinám kávovníků příjemné mikroklima. Pokud jde o Kolumbia Barrique Rum Fermented, na jejím profilu se však podílí ještě něco unikátního. Tajemství sklizně z farmy Finca San José spočívá v několika zásadách, kterými se rodinný podnik řídí. Tou první je výlučně ruční sklizeň kávových třešní, druhou pečlivé třídění zrna a třetí fermentace kávy v rumových sudech.

Současný majitel plantáže, pan Guillermo Alvarez, je zástupce třetí generace farmářů Finca San José. Ta byla založena v roce 1963 a dnes se rozprostírá na 222 akrech, v nadmořské výšce kolem 1400 metrů. Pro výrobu kávy Kolumbia Barrique Rum Fermented je potřeba sklidit kávové třešně nejvyšší zralosti. Po vytřídění a promytí, při kterých jsou zbaveny obalů, se po dobu 20 hodin fermentují v kvasných kádích. Během té doby dojde k rozpuštění sladké dužiny obalující semena. Zelenou kávu je následně potřeba usušit. Pak ji dělníci znovu třídí a nakonec nasypou do dřevěných sudů, ve kterých 8 let zrál rum. Tady káva znovu fermentuje, tentokrát ale 3 měsíce. Během nich absorbuje libé tóny rumu, zároveň se obohatí o aroma cherry. Každých 30 dní z takto naložené sklizně odebírají zaměstnanci farmy vzorky a sledují, zda se celý proces odehrává podle předpokladů.

Na závěr je třeba dodat, že Finca San José věnuje pozornost nejen své vynikající kávě, ale stará se také o udržitelný rozvoj, ochranu přírody, rovné sociální podmínky a zachování tradic v Caldas.

Herbář a blahodárné účinky:

Arabica
Arabica

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyselost
Pražení
Zrno

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

Labužnická pohádka! Tato plantážní káva z jižního pobřeží Kuby se může pochlubit takřka nulovou aciditou, ale plnou chutí se znatelným čokoládovým a karamelovým zabarvením. Pohoří Sierra Maestra, v němž se narodila, jí dalo do vínku sladkou vůni evokující med a třtinový cukr. Když si ji skutečně vychutnáte, objevíte tóny kouře a kubánského rumu. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
787 Kč /1000 g 79 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do pondělí, 14. 12. 2020

PANAMA GEISHA LA BERLINA SHG - Micro Lot
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

PANAMA GEISHA LA BERLINA SHG - Micro Lot

Je jako dívka, která se červená, kdykoli ji vezmete za ruku. Krásná, tajemná, nedostupná. Dáváte jí něžná jména a ona vás zas a znovu překvapuje. Je zkrátka nejlepší. Nejlepší na světě. Panamská Gesha, které kávomilci neřeknou jinak než Geisha, otevírá nové chuťové obzory. Za jejím darem oblažovat smysly hledejme přírodu hor Boquete, něžnou péči farmářů a citlivou práci pražiče. Panama Geisha je káva par excellence! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
5 151 Kč /1000 g 515 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do pondělí, 14. 12. 2020

NEPAL MOUNT EVEREST SUPREME- zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

NEPAL MOUNT EVEREST SUPREME- zrnková káva

Věděli jste, že i pod Everestem roste káva? A že chutná skvěle a voní báječně? Bývá popisována jako rustikální, s mírnou až střední kyselostí. Ta nejkvalitnější, z regionu Nuwakot, je pěstována ve stínu. Bobule proto dozrávají delší dobu a káva získává plnou, silnou chuť. Vyzkoušejte, co se pod velehorami urodilo tentokrát. Jistě vás potěší skvělá kvalita a interesantní chuť nepálských kávových zrn. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
1 822 Kč /1000 g 182 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do pondělí, 14. 12. 2020
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »