

Zelená káva SUPER ŠTÍHLÁ LINIE KOKOS - pouze mletá
Hubnutí – věčné téma snad všech žen a také mnoha mužů. Zkuste tentokrát využít síly přírody a konečně se zbavit těch několika kilogramů, které vás trápí. Zelená káva je odpovědí pro všechny, kdo se k pohybu dostanou jen párkrát týdně a po večerech je honí mlsná. Snižuje totiž chuť k jídlu a zlepšuje spalování tuků.
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Chuť zelené kávy můžeme přirovnat k jemnému zelenému čaji. Je trochu nasládlá, hořkost zcela chybí. Aby byla pro konzumenta zelená káva atraktivnější, přidali jsme k ní kokosové přírodní aroma. Chuťový zážitek je umocněn, žádná z cenných zdraví prospěšných látek se neztrácí. Charakteristickou vlastností zelené kávy je, že nevytváří téměř žádnou cremu.
Původ kávy
Tato zelená káva vyrostla ve Střední Americe. Plantáže kávovníků arabských (Coffea arabica) se rozkládají jak v údolích, tak vysokých horách. Kávovník patří mezi ovocné dřeviny a běžně dorůstá 5-8 metrů. Pro potřeby pravidelné sklizně ho ale farmáři udržují nižšího vzrůstu. Plody vzhledem i velikostí podobné třešním se trhají téměř v průběhu celého roku. Dozrávají totiž postupně v rozmezí 9-14 měsíců. Bobule jsou sváženy na jedno místo, kde jsou odstraněny dužnaté obaly a pergamenové slupky. Pomocí promývání se z nich vyloupnou kávová zrnka, která se nechávají až 36 hodin fermentovat ve speciálních kvasných nádržích. Zelená káva se suší na slunci (za neustálého obracení), v sušárnách nebo na obou místech. Zásadní pro sušení kávy je zajistit stálý přístup vzduchu k zrnkům, aby nemohla plesnivět. Tím by byla celá úroda zkažena.
Zelená káva se dále už nepraží, zůstává přírodní. Je balena do jutových pytlů a putuje na trh. Díky tomu, že není tepelně upravena, zachovává si maximum zdraví prospěšných látek.
Účinky kávy
Zelená káva je ceněna především pro vysoký obsah kyseliny chlorogenové. V menší míře ji najdeme také v hruškách, meruňkách, broskvích, jablcích a artyčoku. Chemická látka, která je nejběžnějším esterem kávové kyseliny, vyvolala na odborné půdě velkou debatu. Takzvaná CGA je totiž označována za superspalovač tuků.
Konzumace zelené kávy:
- Stimuluje metabolismus,
- snižuje vstřebávání cukrů a jejich přeměnu na tuky
- detoxikuje organismus,
- zvyšuje imunitu,
- snižuje riziko onemocnění cukrovkou,
- podporuje srdeční aktivitu a krevní oběh,
- mírní pocity hladu,
- předchází únavě, zbystřuje pozornost a pomáhá zvládat stres.
Poměr množství kyseliny CGA je 100 000 mg/1kg! Jde o mimořádně silnou koncentraci, takových hodnot nedosahuje většina průmyslově vyráběných extraktů, pilulek a tinktur.
POZOR: Zrnka zelené kávy jsou velmi tvrdá, k jejich mletí je zapotřebí kvalitní mlýnek. Běžně dostupné přístroje může zelená káva poškodit. Proto kávu meleme jen nahrubo. Přípravu nápoje doporučujeme pouhým zalitím mleté kávy vroucí vodou, nebo pomocí french pressu.
Ještě více o zelené kávě najdete zde
Ukázka balení zelené kávy
Naše zelené kávy jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter zelené kávy. Zelená káva je vždy v balena hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
1. Kávu nejdříve nahrubo namelte nebo si u nás objednejte kávu již namletou (zvolte u kávy mletí: zelená káva)
2. Na jednu porci nápoje použijte cca 7g kávy (2 kávové lžičky).
3. Zalijte vroucí vodou a asi 5 minut nechejte vyluhovat.




















Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

Zelená káva SUPER ŠTÍHLÁ LINIE KARAMEL - pouze mletá

Zelená káva SUPER ŠTÍHLÁ LINIE - SKOŘICE - pouze mletá
