+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA 34%

Kód: 1711

Po bílé čokoládě se vždycky jen zapráší. Zvlášť, když obsahuje přírodní vanilku s plnotučným mlékem a speciálně, pokud je vyrobena z kvalitního ghanského kakaa. Přesně takové jsou tyto čokoládové čočky. Někdo je mlsá na procházce, jiný přihodí do kaše, další z nich vyrobí dezert. Vyberte si sami, co je vám nejmilejší, kvalitní bílá čokoláda nezklame.

Velká balení:
Malá balení:
635 Kč /1000 g 64 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 6. 10. 2022
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Ghana
Chuť
Chuť:
Vanilka, Mléčná čokoláda

Složení

Kakaové máslo 34%, Cukr, Sušené plnotučné mléko, Sušené odstředěné mléko, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový extrakt

Chuť

Čokoládové čočky bílá čokoláda 34 % vynikají krásnou, sladkou a mléčnou chutí, ve které jasně identifikujete voňavou vanilku.

Původ

Ghana není mezi producenty kakaa žádným nováčkem. Jde o její hlavní zemědělskou exportní surovinu, po Pobřeží Slonoviny je druhým největším vývozcem kakaa na světě. První stromy kakaovníků pravých (Theobroma cacao) vysadil prý v roce 1879 rolník Tetteh Quarshie. Semena přivezl z výpravy do Rovníkové Guineje a vložil do půdy v oblasti Mampong nedaleko města Accra.

Současné ghanské plantáže nebývají rozlehlejší než tři hektary a rolníci se potýkali (mnohdy stále potýkají) se zanedbanou infrastrukturou, nedostatkem pracovní síly a dalšími potížemi. Místní vláda se dlouhodobě, s menším či větším úspěchem, snaží restrukturalizovat produkci kakaa, a to náhradami starých stromů za nové, modernizací silnic, výstavbou přivaděčů, výzkumem vlivu sucha a nojiv na úrodu… Výsledky těchto opatření už se začínají projevovat v rostoucí produkci kvalitního ghanského kakaa.

Než se ovšem z kakaových bobů stanou čokoládové čočky, uplyne dlouhá doba. Abychom celý proces zjednodušili, uvedeme, že na jeho začátku je poměrně náročná sklizeň kakaovníkových plodů a nesnadné „dobývání“ semen z jejich dužiny. Poté přichází na řadu kvašení, tedy fermentace, kakaových bobů následované sušením. Takto připravená úroda je převezena do zpracovatelského závodu, kde jsou boby opraženy a pomlety. Složitou technologií je surovina dále upravována, až z ní vznikne čisté kakao a kakaové máslo. Obě suroviny jsou v různých poměrech smíchávány dohromady, přidává se k nim například sušené mléko, přírodní vanilkový extrakt, cukr a podobně. Směs je nato potřeba temperovat, chladit, přelévat, znovu zahřívat… tak dlouho, dokud nedosáhne žádoucích parametrů.

Kvalitní čokoláda je nejen chutná, ale i bohatá na antioxidanty, vitaminy a minerální látky. Obezřetní by při konzumaci měli být jen lidé s alergiemi na mléko, kakao a vanilin.

Čokoládové čočky je doporučeno skladovat při teplotě 12-20 ̊C.

Upozornění

Pokud si čokoládové čočky objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čoček nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech či fondue.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2443 kj / 587 kcal
Tuky: 40 g
z toho nasycených: 24 g
Sacharidy: 48 g
z toho cukry: 48 g
Bílkoviny: 8,4 g
Sůl: 0,31 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %

Indonéský ostrov Sumatra posílá do světa nejen skvělou kávu, ale taky báječné kakao. Právě z něj jsou vyrobeny čokoládové čočky se 72 procenty kakaové hmoty. Kdo si potrpí na skutečně plnou, čokoládovou, příjemně hořkou chuť, ten by měl sumaterský poklad přidat na seznam svých Must have. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
536 Kč /1000 g 54 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 6. 10. 2022

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda

Červené růže, červené víno a k tomu – červená čokoláda. Novinka, po které je velká sháňka, se vám bude líbit. Čokoládové čočky atraktivního vzhledu a rafinované chuti dobývají svět. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocně svěží zároveň. Za její barvou stojí jen a pouze červené kakaové boby. Ekvádorská specialita dává vzniknout zcela novému typu čokolády. Ochutnejte. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
926 Kč /1000 g 93 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 6. 10. 2022

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA S KOUSKY VANILKY BIO
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA S KOUSKY VANILKY BIO

Čokoládu bílé barvy si oblibuje čím dál víc lidí. Pokud k nim patříte a dáváte přednost kvalitě, dostane se vám zážitku skutečně mimořádného. V případě těchto čokoládových čoček s kousky vanilky dáme ruku do ohně, že se jen olíznete. Je vyrobena z organického kakaového másla, třtinového cukru, sušeného mléka a vanilky. Mňam! Rozpusťte ji v mléce nebo přidejte do dezertů, její jemnost vás uchvátí. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
791 Kč /1000 g 79 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 6. 10. 2022
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »