+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA 34%

Kód: 1711

Po bílé čokoládě se vždycky jen zapráší. Zvlášť, když obsahuje přírodní vanilku s plnotučným mlékem a speciálně, pokud je vyrobena z kvalitního ghanského kakaa. Přesně takové jsou tyto čokoládové čočky. Někdo je mlsá na procházce, jiný přihodí do kaše, další z nich vyrobí dezert. Vyberte si sami, co je vám nejmilejší, kvalitní bílá čokoláda nezklame.

Velká balení:
Malá balení:
635 Kč /1000 g 64 Kč /100 g
Dodáme do středy, 1. 2. 2023
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Ghana
Chuť
Chuť:
Vanilka, Mléčná čokoláda

Složení

Kakaové máslo 34%, Cukr, Sušené plnotučné mléko, Sušené odstředěné mléko, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový extrakt

Chuť

Čokoládové čočky bílá čokoláda 34 % vynikají krásnou, sladkou a mléčnou chutí, ve které jasně identifikujete voňavou vanilku.

Původ

Ghana není mezi producenty kakaa žádným nováčkem. Jde o její hlavní zemědělskou exportní surovinu, po Pobřeží Slonoviny je druhým největším vývozcem kakaa na světě. První stromy kakaovníků pravých (Theobroma cacao) vysadil prý v roce 1879 rolník Tetteh Quarshie. Semena přivezl z výpravy do Rovníkové Guineje a vložil do půdy v oblasti Mampong nedaleko města Accra.

Současné ghanské plantáže nebývají rozlehlejší než tři hektary a rolníci se potýkali (mnohdy stále potýkají) se zanedbanou infrastrukturou, nedostatkem pracovní síly a dalšími potížemi. Místní vláda se dlouhodobě, s menším či větším úspěchem, snaží restrukturalizovat produkci kakaa, a to náhradami starých stromů za nové, modernizací silnic, výstavbou přivaděčů, výzkumem vlivu sucha a nojiv na úrodu… Výsledky těchto opatření už se začínají projevovat v rostoucí produkci kvalitního ghanského kakaa.

Než se ovšem z kakaových bobů stanou čokoládové čočky, uplyne dlouhá doba. Abychom celý proces zjednodušili, uvedeme, že na jeho začátku je poměrně náročná sklizeň kakaovníkových plodů a nesnadné „dobývání“ semen z jejich dužiny. Poté přichází na řadu kvašení, tedy fermentace, kakaových bobů následované sušením. Takto připravená úroda je převezena do zpracovatelského závodu, kde jsou boby opraženy a pomlety. Složitou technologií je surovina dále upravována, až z ní vznikne čisté kakao a kakaové máslo. Obě suroviny jsou v různých poměrech smíchávány dohromady, přidává se k nim například sušené mléko, přírodní vanilkový extrakt, cukr a podobně. Směs je nato potřeba temperovat, chladit, přelévat, znovu zahřívat… tak dlouho, dokud nedosáhne žádoucích parametrů.

Kvalitní čokoláda je nejen chutná, ale i bohatá na antioxidanty, vitaminy a minerální látky. Obezřetní by při konzumaci měli být jen lidé s alergiemi na mléko, kakao a vanilin.

Čokoládové čočky je doporučeno skladovat při teplotě 12-20 ̊C.

Upozornění

Pokud si čokoládové čočky objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čoček nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech či fondue.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2443 kj / 587 kcal
Tuky: 40 g
z toho nasycených: 24 g
Sacharidy: 48 g
z toho cukry: 48 g
Bílkoviny: 8,4 g
Sůl: 0,31 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SLANÝ KARAMEL
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SLANÝ KARAMEL

Podle statistik připadá na každou osobu planety více než půl kila čokolády ročně. Nejvíc mlsají Švýcaři a Belgičané, jak jinak. Jejich čokoládové pralinky, chipsy, krémy, lízátka nebo plněné bonbony mají jméno na celém světě. Kolik z čokoholiků si dopřává neotřelé kombinace chutí, není tak zřejmé. Ovšem je zcela jisté, že se k nim brzy přidáte. Stačí ochutnat mléčnou čokoládu se slaným karamelem, a jste lapeni. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
704 Kč /1000 g 70 Kč /100 g
Dodáme do středy, 1. 2. 2023

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA S KOUSKY VANILKY BIO
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA S KOUSKY VANILKY BIO

Čokoládu bílé barvy si oblibuje čím dál víc lidí. Pokud k nim patříte a dáváte přednost kvalitě, dostane se vám zážitku skutečně mimořádného. V případě těchto čokoládových čoček s kousky vanilky dáme ruku do ohně, že se jen olíznete. Je vyrobena z organického kakaového másla, třtinového cukru, sušeného mléka a vanilky. Mňam! Rozpusťte ji v mléce nebo přidejte do dezertů, její jemnost vás uchvátí. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
791 Kč /1000 g 79 Kč /100 g
Dodáme do středy, 1. 2. 2023

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BIO PERU ORIGIN  MLÉČNÁ 41%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BIO PERU ORIGIN MLÉČNÁ 41%

Peruánské kakao má skvělou pověst. Stejně jako čokoládové čočky z něj vyrobené. Charakterizuje je autentická, jemná a čistá chuť tradičně zpracovaných kakaových bobů. Čočky BIO Peru origin mléčná 42 % vznikly spojením výrazného kakaa odrůdy Trinitario s kakaem aromatické odrůdy Chuncho, ke kterým byl přidán pouze nerafinovaný třtinový cukr a plnotučná smetana. Rozplývají se na jazyku! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
785 Kč /1000 g 79 Kč /100 g
Dodáme do středy, 1. 2. 2023

Prohlíželi jste


CHANCA PIEDRA ( Phyllantus niruri linn ) - bylina
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

CHANCA PIEDRA ( Phyllantus niruri linn ) - bylina

Velká balení:
Malá balení:
1 642 Kč /1000 g 164 Kč /100 g
Čerstvý čaj dodáme do středy, 1. 2. 2023
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »