

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA 34%
Po bílé čokoládě se vždycky jen zapráší. Zvlášť, když obsahuje přírodní vanilku s plnotučným mlékem a speciálně, pokud je vyrobena z kvalitního ghanského kakaa. Přesně takové jsou tyto čokoládové čočky. Někdo je mlsá na procházce, jiný přihodí do kaše, další z nich vyrobí dezert. Vyberte si sami, co je vám nejmilejší, kvalitní bílá čokoláda nezklame.
Složení
Kakaové máslo 34%, Cukr, Sušené plnotučné mléko, Sušené odstředěné mléko, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový extraktChuť
Čokoládové čočky bílá čokoláda 34 % vynikají krásnou, sladkou a mléčnou chutí, ve které jasně identifikujete voňavou vanilku.
Původ
Ghana není mezi producenty kakaa žádným nováčkem. Jde o její hlavní zemědělskou exportní surovinu, po Pobřeží Slonoviny je druhým největším vývozcem kakaa na světě. První stromy kakaovníků pravých (Theobroma cacao) vysadil prý v roce 1879 rolník Tetteh Quarshie. Semena přivezl z výpravy do Rovníkové Guineje a vložil do půdy v oblasti Mampong nedaleko města Accra.
Současné ghanské plantáže nebývají rozlehlejší než tři hektary a rolníci se potýkali (mnohdy stále potýkají) se zanedbanou infrastrukturou, nedostatkem pracovní síly a dalšími potížemi. Místní vláda se dlouhodobě, s menším či větším úspěchem, snaží restrukturalizovat produkci kakaa, a to náhradami starých stromů za nové, modernizací silnic, výstavbou přivaděčů, výzkumem vlivu sucha a nojiv na úrodu… Výsledky těchto opatření už se začínají projevovat v rostoucí produkci kvalitního ghanského kakaa.
Než se ovšem z kakaových bobů stanou čokoládové čočky, uplyne dlouhá doba. Abychom celý proces zjednodušili, uvedeme, že na jeho začátku je poměrně náročná sklizeň kakaovníkových plodů a nesnadné „dobývání“ semen z jejich dužiny. Poté přichází na řadu kvašení, tedy fermentace, kakaových bobů následované sušením. Takto připravená úroda je převezena do zpracovatelského závodu, kde jsou boby opraženy a pomlety. Složitou technologií je surovina dále upravována, až z ní vznikne čisté kakao a kakaové máslo. Obě suroviny jsou v různých poměrech smíchávány dohromady, přidává se k nim například sušené mléko, přírodní vanilkový extrakt, cukr a podobně. Směs je nato potřeba temperovat, chladit, přelévat, znovu zahřívat… tak dlouho, dokud nedosáhne žádoucích parametrů.
Kvalitní čokoláda je nejen chutná, ale i bohatá na antioxidanty, vitaminy a minerální látky. Obezřetní by při konzumaci měli být jen lidé s alergiemi na mléko, kakao a vanilin.
Čokoládové čočky je doporučeno skladovat při teplotě 12-20 ̊C.
Upozornění
Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv. |
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech či fondue.










Energetická hodnota: | 2443 kj / 587 kcal |
Tuky: | 40 g |
z toho nasycených: | 24 g |
Sacharidy: | 48 g |
z toho cukry: | 48 g |
Bílkoviny: | 8,4 g |
Sůl: | 0,31 g |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda
