+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BIO PERU ORIGIN MLÉČNÁ 41%

Kód: 1709

Peruánské kakao má skvělou pověst. Stejně jako čokoládové čočky z něj vyrobené. Charakterizuje je autentická, jemná a čistá chuť tradičně zpracovaných kakaových bobů. Čočky BIO Peru origin mléčná 41% vznikly spojením výrazného kakaa odrůdy Trinitario s kakaem aromatické odrůdy Chuncho, ke kterým byl přidán pouze nerafinovaný třtinový cukr a plnotučná smetana. Rozplývají se na jazyku!

Velká balení:
Malá balení:
786 Kč /1000 g 79 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 2. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Peru
Region
Region:
Cuzco
Chuť
Chuť:
Mléčná, Jemná
BIO
BIO:
Ano

Složení

Organická kakaová hmota Peru 41%, Organické kakaové máslo, Třtinový cukr BIO, Organické sušené mléko, Organický sojový lecitin

Chuť

Čokoládové čočky BIO Peru origin mléčná 41% chutnají velmi lahodně. Nenajdete v nich ani stopu hořkosti, zato objevíte výraznou kakaovou linku doplněnou smetanovou jemností.

Původ

Všichni ví, že v Peru se vyrábějí nejlepší čokolády na světě. Dokládají to jak ocenění v mezinárodních soutěžích, tak především zájem spotřebitelů, který dlouhodobě nikterak neklesá. Jaké tajemství se za tím skrývá? Je jich celá řada, od dlouhé historie pěstování kakaovníků a zpracování bobů přes specifickou chuť kakaa vycházející z unikátních přírodních podmínek Amazonie až po lásku, kterou ke kakau a čokoládě Peruánci chovají.

Jestli k některé zemi kakao a čokoláda skutečně patří, pak je to Peru. Celých 60 procent světových odrůd kakaa pochází z povodí Amazonky, Peru je třináctý největší vývozce kakaa na světě, a pokud jde o kakao se značkou BIO, pak se umisťuje na skvělé druhé příčce. Celá čtvrtina peruánské produkce získává certifikát organické nebo Fair Trade potraviny.

Informace o tom, kdo jako první „objevil“ kakaové boby, se liší. Nejstarší důkazy ale směřují k Inkům a Mayům, kteří z nich připravovali posilující nápoj. Od nich se to naučili španělští konkvistadoři a od těch pak zbytek Evropy. Je také pozoruhodné, že Mayové, Aztékové a Olmékové z bobů vyráběli kvašený alkoholický čokoládový nápoj. Ostatně kvašení, tedy fermentace, je pro chuť kakaa a ve výsledku i čokolády naprosto zásadní.

Fermentované potraviny (jogurty, kysané zelí, kimchi nebo pivo, víno a káva) mají zvláštní kouzlo. A zřejmě je podobně účinné i ve světě kakaa, které procesem fermentace také prochází. Kakaové boby vyjmuté z plodů kakaovníku pravého (Theobroma cacao) je k rozvinutí chuti a aroma nutné ponechat několik dní kvasit. „Proces fermentace je velmi důležitým krokem pro vývoj prekurzorů čokoládové chuti, které lze připsat metabolismu sukcesních organismů,“ píše například web intechopen.com s tím, že surové kakao má extrémně hořkou a svíravou chuť, kterou právě fermentace zjemní a vyladí.

Takto připravené a usušené kakaové boby se svážejí do továren, kde z nich po upražení a rozemletí vzniká kakaový prášek a kakaové máslo. Od nich je k čokoládě ještě daleko. Čokoládovny s oběma surovinami pracují tak, že k nim přidávají další ingredience, vše dlouze míchají, zahřívají, chladí - dokud nevyrobí čokoládu v podobě tabulky, figurky, čoček a podobně. Čím víc kakaové hmoty čokoláda obsahuje, tím je její chuť intenzivnější.

Čokoláda je považována za superpotravinu, obsahuje antioxidanty, minerály a vitaminy. Nachází se v ní také povzbuzující theobromin. Na závěr zmiňme, že opatrní by při konzumaci čokolády měli být lidé alergičtí na mléko, kakao a vanilin.

Čokoládové čočky je doporučeno skladovat při teplotě 12-20 ̊C.

Upozornění

Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 465 kj / 592 kcal
Tuky: 41 g
z toho nasycených: 25 g
Sacharidy: 48 g
z toho cukry: 46 g
Bílkoviny: 6,5 g
Sůl: 0,21 g
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ETHIOPIA DJIMMAH - zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ETHIOPIA DJIMMAH - zrnková káva

Káva s plným tělem a smyslnou chutí vína a ovoce. Pro takovou už teď nemusíte do nejlepší kavárny ve městě. Připravte si ji doma! Jakmile ji objednáte, hned ji upražíme a okamžitě pošleme na váš stůl. Když budete věnovat pozornost správnému mletí a přípravě, čeká na vás skvostný šálek s kompaktní cremou a bohatým aroma. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
690 Kč /1000 g 69 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 2. 5. 2024

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GHANA ORIGIN MLÉČNÁ 42%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GHANA ORIGIN MLÉČNÁ 42%

Tohle je panečku mlsání, jak se patří! Originální mléčná čokoláda se 42 procenty kakaa rozveselí i nejzamračenější den. Kromě toho, že chutná přímo famózně, obsahuje antioxidanty, vitaminy a minerály, které zvedají náladu a dodávají energii. Užijte si čokoládu ze země, která dodává kakao do celého světa. Je skvělá v horkém mléce, polevách, dezertech i jen tak k dobré knížce. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
1 227 Kč /1000 g 123 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 2. 5. 2024

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN  64%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN 64%

Čokoláda z Ekvádoru získlala pověst jedné z nejlepších na světě. Tato hořká čokoláda s obsahem 64% kakaa má velice intenzivní aroma s nádechem ovoce a koření. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
845 Kč /1000 g 85 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 2. 5. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »