

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BIO PERU ORIGIN MLÉČNÁ 41%
Peruánské kakao má skvělou pověst. Stejně jako čokoládové čočky z něj vyrobené. Charakterizuje je autentická, jemná a čistá chuť tradičně zpracovaných kakaových bobů. Čočky BIO Peru origin mléčná 41% vznikly spojením výrazného kakaa odrůdy Trinitario s kakaem aromatické odrůdy Chuncho, ke kterým byl přidán pouze nerafinovaný třtinový cukr a plnotučná smetana. Rozplývají se na jazyku!
Složení
Organická kakaová hmota Peru 41%, Organické kakaové máslo, Třtinový cukr BIO, Organické sušené mléko, Organický sojový lecitinChuť
Čokoládové čočky BIO Peru origin mléčná 41% chutnají velmi lahodně. Nenajdete v nich ani stopu hořkosti, zato objevíte výraznou kakaovou linku doplněnou smetanovou jemností.
Původ
Všichni ví, že v Peru se vyrábějí nejlepší čokolády na světě. Dokládají to jak ocenění v mezinárodních soutěžích, tak především zájem spotřebitelů, který dlouhodobě nikterak neklesá. Jaké tajemství se za tím skrývá? Je jich celá řada, od dlouhé historie pěstování kakaovníků a zpracování bobů přes specifickou chuť kakaa vycházející z unikátních přírodních podmínek Amazonie až po lásku, kterou ke kakau a čokoládě Peruánci chovají.
Jestli k některé zemi kakao a čokoláda skutečně patří, pak je to Peru. Celých 60 procent světových odrůd kakaa pochází z povodí Amazonky, Peru je třináctý největší vývozce kakaa na světě, a pokud jde o kakao se značkou BIO, pak se umisťuje na skvělé druhé příčce. Celá čtvrtina peruánské produkce získává certifikát organické nebo Fair Trade potraviny.
Informace o tom, kdo jako první „objevil“ kakaové boby, se liší. Nejstarší důkazy ale směřují k Inkům a Mayům, kteří z nich připravovali posilující nápoj. Od nich se to naučili španělští konkvistadoři a od těch pak zbytek Evropy. Je také pozoruhodné, že Mayové, Aztékové a Olmékové z bobů vyráběli kvašený alkoholický čokoládový nápoj. Ostatně kvašení, tedy fermentace, je pro chuť kakaa a ve výsledku i čokolády naprosto zásadní.
Fermentované potraviny (jogurty, kysané zelí, kimchi nebo pivo, víno a káva) mají zvláštní kouzlo. A zřejmě je podobně účinné i ve světě kakaa, které procesem fermentace také prochází. Kakaové boby vyjmuté z plodů kakaovníku pravého (Theobroma cacao) je k rozvinutí chuti a aroma nutné ponechat několik dní kvasit. „Proces fermentace je velmi důležitým krokem pro vývoj prekurzorů čokoládové chuti, které lze připsat metabolismu sukcesních organismů,“ píše například web intechopen.com s tím, že surové kakao má extrémně hořkou a svíravou chuť, kterou právě fermentace zjemní a vyladí.
Takto připravené a usušené kakaové boby se svážejí do továren, kde z nich po upražení a rozemletí vzniká kakaový prášek a kakaové máslo. Od nich je k čokoládě ještě daleko. Čokoládovny s oběma surovinami pracují tak, že k nim přidávají další ingredience, vše dlouze míchají, zahřívají, chladí - dokud nevyrobí čokoládu v podobě tabulky, figurky, čoček a podobně. Čím víc kakaové hmoty čokoláda obsahuje, tím je její chuť intenzivnější.
Čokoláda je považována za superpotravinu, obsahuje antioxidanty, minerály a vitaminy. Nachází se v ní také povzbuzující theobromin. Na závěr zmiňme, že opatrní by při konzumaci čokolády měli být lidé alergičtí na mléko, kakao a vanilin.
Čokoládové čočky je doporučeno skladovat při teplotě 12-20 ̊C.
Upozornění
Pokud si čokoládové čočky objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čoček nemá tato změna vliv. |
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.










Energetická hodnota: | 2 465 kj / 592 kcal |
Tuky: | 41 g |
z toho nasycených: | 25 g |
Sacharidy: | 48 g |
z toho cukry: | 46 g |
Bílkoviny: | 6,5 g |
Sůl: | 0,21 g |
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SLANÝ KARAMEL
