+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY PERU ORIGIN HOŘKÁ 80%

Kód: 1158

Peru a kakao, to je jako Francie a víno nebo Austrálie a klokani. V peruánských Andách rostou kakaovníky tisíce let. Odkdy přesně patřily kakaové boby, případně kakao do jídelníčku dávných Aztéků a Inků se můžeme pouze dohadovat. Jisté je, že čokoláda z Peru patří k nejžádanějším. Vyznačuje se vysokým podílem kakaové sušiny a podmanivou hořko-sladkou chutí.

Velká balení:
Malá balení:
1 178 Kč /1000 g 118 Kč /100 g
Dodáme do středy, 7. 6. 2023
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Peru
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kaková hmota Peru 70%, Cukr, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový extrakt

Chuť

Čokoládové čočky Peru origin hořká 80% svému názvu naprosto dostojí. Zmínka o zemi původu i obsahu kakaa dává tušit, že jde o čokoládu mimořádně kvalitní a chuťově exkluzivní.

 

Původ

Pokud jde o místo, kde se urodily kakaové boby, z nichž tato čokoláda vznikla, můžeme být velmi konkrétní. V srdci peruánského amazonského pralesa je pěstuje rodina Saavedra del Castillo. Jsou na své kakaovníky náležitě pyšní. Kdo jednou ochutnal čokoládu, která je z jejich plodů vyrobena, plně pěstitele z Alto El Sol chápe. Má velmi intenzivní a jedinečnou chuť. Každého milovníka poctivé čokolády musí potěšit.

První nápoj z kakaových bobů uvařili Mayové údajně někdy ve 4. století. Možný předchůdce peruánské čokolády byl hořký a trvalo ještě několik set let, než recept původních amerických obyvatel dorazil do Evropy. Mělo se tak stát kolem roku 1500 prostřednictvím španělských kolonizátorů.

Cestu tmavé pochoutky od Mayů do Evropy známe, jak je to ale s její výrobou? Nejde o nic snadného. Když jsou sklizeny plody kakaovníků pravých (Theobroma cacao), je potřeba z nich vyjmout kakaové boby. Asi 2 centimetry dlouhá semena musejí projít několikadenní fermentací, pak se suší a předpražují. Dalším krokem je rozemletí na kakaovou hmotu, ze které je lisováním odděleno kakaové máslo a kakaový prášek. Právě ten je pro výrobu čokolády stěžejní.

K prášku jsou podle druhu čokolády přidávány různé ingredience. Chybět nesmí kakaové máslo, cukr, někdy se dodává i vanilka a mléko. Vzniklá masa prochází procesem zušlechťování, je promíchávána, hnětena, konšována a temperována. Výsledkem je buď tabulka, čočky nebo čokoláda tvarovaná do forem.

Ačkoli je čokoláda obecně považována za pochoutku, které je lépe se vyhýbat, existuje řada důvodů, proč si kvalitní čokoládu přeci jen dopřát. Patří totiž k potravinám s nejkoncentrovanějším obsahem antioxidantů. Ty pomáhají tělu bojovat s přirozeným stárnutím a změnami DNA buněk. Mimo to vyvolává konzumace čokolády pocity radosti a pomáhá zlepšovat tělesnou i duševní výkonnost.

Čokoládové čočky Peru origin hořká 80% jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 80 % kakaové sušiny.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek a mléka.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Upozornění

Pokud si čokoládové čočky objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čoček nemá tato změna vliv.

Herbář a blahodárné účinky:

Kakao
Kakao
Vanilka
Vanilka

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 331 kJ / 562 kcal
Tuky: 41,3 g
z toho nasycených: 26,4 g
Sacharidy: 33,8 g
z toho cukry: 30,1 g
Vláknina: 10,9 g
Bílkoviny: 8,4 g
Sůl: 0,01 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


15% SLEVA
KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

Labužnická pohádka! Tato plantážní káva z jižního pobřeží Kuby se může pochlubit takřka nulovou aciditou, ale plnou chutí se znatelným čokoládovým a karamelovým zabarvením. Pohoří Sierra Maestra, v němž se narodila, jí dalo do vínku sladkou vůni evokující med a třtinový cukr. Když si ji skutečně vychutnáte, objevíte tóny kouře a kubánského rumu. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
821 Kč /1000 g 698 Kč /1000 g 70 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 7. 6. 2023

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Existují dva druhy konzumentů čokolády. Jedni si užívají jakékoli druhy v jakémkoli množství a druzí pátrají po lahůdkách, specialitkách a vymazlenostech. Ať už patříte do té či oné skupiny, nenechejte si ujít peruánskou, 81procentní a ke všemu organickou čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V prvním případě potěší exkluzivním chuťovým zážitkem, ve druhém pak vědomím, že se vám v ústech rozplývá autentický produkt prastaré odrůdy kakaovníku. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
871 Kč /1000 g 87 Kč /100 g
Dodáme do středy, 7. 6. 2023

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78%

Čokoláda byla donedávna pro obyvatele Ugandy malým zjevením. Natožpak čokoláda vlastní provenience. Už pár let je ale všechno jinak – místní pěstitelé kakaa a zpracovatelé kakaové hmoty se postarali o uvedení pravé ugandské čokolády na trh. Je výrazné chuti s lehkým dotekem koření, obsahuje plných 78 % kakaa a na jazyku se rozplývá neuvěřitelně dlouho. Zamíchejte si ji do mléka, přidejte do dezertů. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
814 Kč /1000 g 81 Kč /100 g
Dodáme do středy, 7. 6. 2023
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »