+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY VENEZUELA ORIGIN 72%

Kód: 994

Pěstují tam kakaovníky odrůdy Criollo, vyvážejí kakao do nejprestižnějších čokoládoven a značný důraz kladou na organický způsob zemědělství. Ano, jihoamerická Venezuela má na mapě hořkosladkých vůní a chutí své pevné místo. Hádejte, čemu tam říkají „peníze, které rostou na stromech“. Správně – kakaovým bobům!

Dodáme do pátku, 3. 1. 2020
GLS Dodáme do 3. 1. 2020 65 Kč
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 3. 1. 2020 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 3. 1. 2020 65 Kč
Zásilkovna (Doba uložení zkrácena na 5 kalendářních dnů) Dodáme do 3. 1. 2020 49 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 3. 1. 2020 ZDARMA
Velká balení:
1 083 Kč s DPH
567 Kč s DPH
319 Kč s DPH
Malá balení:
161 Kč s DPH
94 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Venezuela
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Venezuela 58%, Kakaové máslo, Cukr, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Hořká čokoláda s 72%-ním obsahem kakaa je pořádně plná a hutná. I přesto její hořkost nijak nekazí chuťový zážitek a celkové vyznění. Čokoládové čočky Venezuela origin nechávají v ústech dlouhotrvající hřejivý pocit.

Původ

Venezuela byla podle některých zdrojů vůbec prvním exportérem kakaa v historii. Na počátku 17. století se tak zlegalizoval černý obchod, který místní pěstitelé kakaovníků pravých (Theobroma cacao) provozovali například s Nizozemskem, Anglií nebo Francií.

Historik, gurmán a zakladatel Center of Gastronomic Studies, pan Lovera, říká, že kakaovníky byly poprvé nalezeny ve vysoce položených údolích Mérida a Trujillo na západě Venezuely a odtud se rozšířily do sousedních oblastí. Prominentní expert na kakao César Guevara je zase mínění, že kakaovníky odrůdy Criollo pocházejí z jižních břehů jezera Maracaibo a některých vlhkých pobřežních oblastí, zatímco odrůdy Forastero mají domov v povodí Amazonky. Semena kakaovníků se podle něj šířila jak prostřednictvím indiánských mužů, tak pomocí zvířat a větru.

Bolívarská republika Venezuela získala jméno podle svých španělských kolonizátorů – Venezuela je zdrobnělinou Venezia, tedy Benátky. Bolívar v názvu zase odkazuje ke slavnému rodákovi Simónu Bolívarovi. Historii země zcela zásadním způsobem ovlivnil Kryštof Kolumbus, který na jejím břehu přistál v pověstném roce 1492.

Dnes se Venezuelanům v důsledku takzvaného „socialismu 21. století“ dobře nevede. V roce 2014 měla země nejvyšší inflaci na světě (63,4 %), v roce 2016 bylo běžné nakupovat potraviny na příděl.

Přes všechny socioekonomické útrapy dokáží venezuelští rolníci pěstovat kakaovníky, které jsou zdrojem nejkvalitnějšího kakaa na světě. Získává si prestiž v celé Evropě i jinde a sklízí vavříny na mnoha soutěžích. Za bezkonkurenčním kakaem a čokoládou z Venezuely stojí každodenní dřina a péče, kterou drobní rolníci věnují pěstování a sklízení stromů i zpracovávání jejich semen. Výsledkem je čokoláda par excellence, kterou si můžeme vychutnávat i my.

A nejen vychutnávat. Konzumací vysokoprocentní čokolády získáváme celou řadu antioxidantů, minerálů a vitaminů. Dokonce tolik, že se o čokoládě mluví jako o superpotravině. Její komplexnost a schopnost povzbudit organismus a podpořit mnoho tělesných pochodů je úctyhodná.

Čokoládové čočky Venezuela origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 324 kJ / 559 kcal
Tuky:37,4 g
z toho nasycených:22,9 g
Sacharidy:45 g
z toho cukry:42 g
Bílkoviny:6,5 g
Sůl:0,08 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MADAGASKAR ORIGIN 69,4%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

Čokoláda je z kakaa a kakao je z kakaovníků. Ty rostou na mnoha místech, ovšem speciálně Madagaskar moc rádi podpoříme. Nejsladší úroda na světě totiž může zemi pomoci v boji s chudobou. Pro drobné rolníky jsou kakaové boby jednou z mála možností obživy. A pro nás je čokoláda z největšího afrického ostrova příležitostí spojit velmi příjemné s mimořádně užitečným. Více na detailu zboží
Dodáme do pátku, 3. 1. 2020
Velká balení:
939 Kč s DPH
495 Kč s DPH
280 Kč s DPH
Malá balení:
142 Kč s DPH
84 Kč s DPH

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY TANZANIE ORIGIN 75%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY TANZANIE ORIGIN 75%

Podlehl jí Casanova i madame du Barry. Milovali ji Aztékové. My jsme obdiv k čokoládě dotáhli k dokonalosti. Objevuje se nejen v nápojích, ale také potravinách, krémech, parfémech a kdovíkde ještě. Ponořte nosy do fascinující vůně, slízněte ze rtů hořkou lahodnost. Z čokoládových čoček dovezených z horké Tanzanie vyrobíte, nač si vzpomenete. Více na detailu zboží
Dodáme do pátku, 3. 1. 2020
Velká balení:
995 Kč s DPH
523 Kč s DPH
295 Kč s DPH
Malá balení:
149 Kč s DPH
88 Kč s DPH

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78%

Čokoláda byla donedávna pro obyvatele Ugandy malým zjevením. Natožpak čokoláda vlastní provenience. Už pár let je ale všechno jinak – místní pěstitelé kakaa a zpracovatelé kakaové hmoty se postarali o uvedení pravé ugandské čokolády na trh. Je výrazné chuti s lehkým dotekem koření, obsahuje plných 78 % kakaa a na jazyku se rozplývá neuvěřitelně dlouho. Zamíchejte si ji do mléka, přidejte do dezertů. Více na detailu zboží
Dodáme do pátku, 3. 1. 2020
Velká balení:
779 Kč s DPH
414 Kč s DPH
235 Kč s DPH
Malá balení:
121 Kč s DPH
73 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »