

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY VENEZUELA ORIGIN 72%
Pěstují tam kakaovníky odrůdy Criollo, vyvážejí kakao do nejprestižnějších čokoládoven a značný důraz kladou na organický způsob zemědělství. Ano, jihoamerická Venezuela má na mapě hořkosladkých vůní a chutí své pevné místo. Hádejte, čemu tam říkají „peníze, které rostou na stromech“. Správně – kakaovým bobům!
Složení
Kakaová hmota Venezuela 58%, Kakaové máslo, Cukr, Přírodní vanilkový prášekChuť
Hořká čokoláda s 72%-ním obsahem kakaa je pořádně plná a hutná. I přesto její hořkost nijak nekazí chuťový zážitek a celkové vyznění. Čokoládové čočky Venezuela origin nechávají v ústech dlouhotrvající hřejivý pocit.
Původ
Venezuela byla podle některých zdrojů vůbec prvním exportérem kakaa v historii. Na počátku 17. století se tak zlegalizoval černý obchod, který místní pěstitelé kakaovníků pravých (Theobroma cacao) provozovali například s Nizozemskem, Anglií nebo Francií.
Historik, gurmán a zakladatel Center of Gastronomic Studies, pan Lovera, říká, že kakaovníky byly poprvé nalezeny ve vysoce položených údolích Mérida a Trujillo na západě Venezuely a odtud se rozšířily do sousedních oblastí. Prominentní expert na kakao César Guevara je zase mínění, že kakaovníky odrůdy Criollo pocházejí z jižních břehů jezera Maracaibo a některých vlhkých pobřežních oblastí, zatímco odrůdy Forastero mají domov v povodí Amazonky. Semena kakaovníků se podle něj šířila jak prostřednictvím indiánských mužů, tak pomocí zvířat a větru.
Bolívarská republika Venezuela získala jméno podle svých španělských kolonizátorů – Venezuela je zdrobnělinou Venezia, tedy Benátky. Bolívar v názvu zase odkazuje ke slavnému rodákovi Simónu Bolívarovi. Historii země zcela zásadním způsobem ovlivnil Kryštof Kolumbus, který na jejím břehu přistál v pověstném roce 1492.
Dnes se Venezuelanům v důsledku takzvaného „socialismu 21. století“ dobře nevede. V roce 2014 měla země nejvyšší inflaci na světě (63,4 %), v roce 2016 bylo běžné nakupovat potraviny na příděl.
Přes všechny socioekonomické útrapy dokáží venezuelští rolníci pěstovat kakaovníky, které jsou zdrojem nejkvalitnějšího kakaa na světě. Získává si prestiž v celé Evropě i jinde a sklízí vavříny na mnoha soutěžích. Za bezkonkurenčním kakaem a čokoládou z Venezuely stojí každodenní dřina a péče, kterou drobní rolníci věnují pěstování a sklízení stromů i zpracovávání jejich semen. Výsledkem je čokoláda par excellence, kterou si můžeme vychutnávat i my.
A nejen vychutnávat. Konzumací vysokoprocentní čokolády získáváme celou řadu antioxidantů, minerálů a vitaminů. Dokonce tolik, že se o čokoládě mluví jako o superpotravině. Její komplexnost a schopnost povzbudit organismus a podpořit mnoho tělesných pochodů je úctyhodná.
Čokoládové čočky Venezuela origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.
Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.
Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.
Upozornění
Pokud si čokoládové čočky objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čoček nemá tato změna vliv. |
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.










Energetická hodnota: | 2 324 kJ / 559 kcal |
Tuky: | 37,4 g |
z toho nasycených: | 22,9 g |
Sacharidy: | 45 g |
z toho cukry: | 42 g |
Bílkoviny: | 6,5 g |
Sůl: | 0,08 g |
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN 76%

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO
