+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Horká čokoláda - Arašídové máslo

Kód: 1750

Jestli chcete ochutnat dobré kakao, sáhněte po tom ghanském. A jestli si toužíte dopřát skvělou horkou čokoládu, dejte si tuhle. Horká čokoláda – Arašídové máslo je naprosto famózní. Tóny středně hořké čokolády dokresluje linka sladko-slané burákové dobroty. Stačí zalít mlékem, a propadnete jí navždy.

Velká balení:
Malá balení:
546 Kč /1000 g 55 Kč /100 g
Dodáme do středy, 17. 4. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Ghana
Chuť
Chuť:
Arašídové máslo

Složení

Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku 21%, Cukr, Sušené odstředěné mléko, Sůl, Zahušťovadlo (E466), Kypřící složka (E341)

Crema a chuť čokolády

Horká čokoláda – Arašídové máslo má středně hořkou a samozřejmě bohatou čokoládovou chuť. Tu podporuje příjemná stopa arašídového másla, které je nasládlé a zároveň mírně slané. Také vůně této horké čokolády odpovídá vůni takzvaného burákového másla velmi dobře.

Původ

Pokud hledáme původ této horké čokolády, musíme se vypravit do Ghany. Právě tam rostou kakaovníky (Theobroma cacao), z jejichž semen se kakaový prášek vyrábí.

Ghaňané pěstují kakaovníky přibližně od konce 19. století, v letech 1911-1976 byla jejich zem dokonce předním producentem kakaa, když na trh dodávala až 40 procent z celosvětového ročního objemu. Kontrolu nad kakaovým průmyslem proto převzala místní vláda, zavedla dohled nad výkupními cenami, dotovala výzkumný ústav, podporovala farmáře v hlídání kvality sklizní a podobně. Nicméně v 70. letech minulého století se Ghaně, pokud jde o export této zásadní komodity, příliš nedařilo. Mnozí rolníci od pěstování kakaovníků upustili, situaci zhoršily požáry a sucha. O částečnou reformu trhu s kakaem se zasadil Mezinárodní měnový fond a Světová banka. Dnes se v Ghaně kakau věnuje asi 1,6 milionu lidí, kakaovníky pěstují v šesti regionech.

Cesta od kakaovníku k horké čokoládě je neuvěřitelně dlouhá. Na začátku je potřeba si uvědomit, že stromům plodícím kakaové boby trvá 5-15 let, než začnou vůbec kvést. Když už se tak stane, musejí rolníci počkat na velké bobule a ručně je sklidit - doslova odsekáním mačetou od větví. Z dužiny bobulí (správněji lusků) vyjmou samotné boby, které je potřeba několik dní fermentovat a pak sušit.

Kakaové boby poté putují do zpracovatelských závodů, kde se praží, melou a lisují. Výsledná hmota prochází separací, při které vzniká kakaový prášek a kakaové máslo. Teprve z takto vyrobeného kakaového prášku mohla být „namíchána“ Horká čokoláda – Arašídové máslo. Přidáním několika kapek aroma, cukru, sušeného odstředěného mléka a pár dalších ingrediencí vznikla dobrota, kterou si vychutnáte k snídani, svačině i večeři.

Konzumace se nedoporučuje lidem s alergií na laktózu.

Herbář a blahodárné účinky:

Kakao
Kakao

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Nasypte 3-4 čajové lžičky horké čokolády (20g-26g) do šálku. Zalijte 200 ml horkého mléka nebo vody. 

Čokoládový nápoj připravený s mlékem bude mít jemnější chuť a hustší a krémovější konzistenci.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1550 kj / 370 kcal
Tuky: 2,8
z toho nasycených: 1,6
Sacharidy: 70
z toho cukry: 68
Bílkoviny: 12
Sůl: 0,7
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

Máte-li hrnek, mléko a lžičku, chybí vám ke štěstí už jen horká čokoláda. Směs špičkového kakaa a kvalitního třtinového cukru dokáže přivolat dobrou náladu a povzbudit chuť do práce nebo sportování. Ne nadarmo si kakao dopřávají zamilovaní lidé, malé děti a senioři. Ti všichni vědí, co je to štěstí. Přidejte se k nim a oslaďte si ráno nebo odpoledne zdravou horkou čokoládou. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
574 Kč /1000 g 57 Kč /100 g
Dodáme do středy, 17. 4. 2024

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO

Protřepat. Nemíchat. Nebo naopak. Výhodou horké čokolády v prášku je, že příprava zabere přesně tolik času, kolik chcete. Kdo si rád hraje, může rozmíchat kakaovou kašičku a zalít ji horkým mlékem. Kdo spěchá, tomu stačí protřepat pár lžiček kakaa s mlékem v zavřené sklenici. Kdo si chce vyhodit z kopýtka, přidá rum, koho honí mlsná, ozobí nápoj šlehačkou. Jak si ho dáte vy? Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
558 Kč /1000 g 56 Kč /100 g
Dodáme do středy, 17. 4. 2024

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - SKOŘICE
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - SKOŘICE

Skořice má tisíc způsobů využití. Tím nejoblíbenějším je ochucování nápojů. V kombinaci s čokoládou vytvoří neodolatelné duo – hladký, nasládlý, kakaový prášek skvěle doplňuje hřejivé, lehce peprné a mimořádně voňavé skořicové aroma. Vše v BIO kvalitě! Rozmíchejte tuhle směs v horkém mléku. Získáte dobrotu pro zdravé snídaně, svačiny i večeře. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
574 Kč /1000 g 57 Kč /100 g
Dodáme do středy, 17. 4. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »