

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášek
Nejkvalitnější kakaové boby, profesionální zpracování a jedinečný chuťový profil. Kakao Plein Arome si oblíbíte na první lžičku. Výborně se hodí k přípravě nápojů, dezertů i pekařských výrobků. Čistý kakaový prášek středně hnědé barvy a libé vůně dodá vašemu kulinaření tu správnou jiskru. Vsaďte boty, že nejen vánoční cukroví, ale i nedělní bábovka budou tentokrát na jedničku!
Složení
100% KakaoChuť
Kakao Plein Arome je vyrobeno za pomocí alkalizace, není proto příliš kyselé. Naopak – jeho chuť je intenzivní, hladká a samozřejmě příjemně hořká.
Původ
Jak píšeme v úvodu, toto kakao je směsí těch nejlepších kakaových prášků světa. Jde o kakao takzvaného holandského typu, tedy zpracované v konečné fázi přidáním regulátorů kyselosti. Díky nim je skutečně jemné a delikátní.
Kakaové boby nejsou ničím jiným, než semeny stálezelených kakaovníků pravých (Theobroma cacao). Jejich domovinou jsou pralesy kolem rovníku, kde panuje horké a vlhké podnebí. Ze Střední a Jižní Ameriky byly tyto stromy připomínající vzhledem naše třešně, převezeny takřka do celého pásma mezi obratníky Raka a Kozoroha.
Kakaovníky kvetou celoročně, ale větší produkci květů lze zaznamenat ve dvou vlnách. Na jednom stromě může ročně kvést až 6 tisíc kvítků. Ale jen asi 1 ze 100 bývá oplodněn a promění se v kakaový lusk. Je pozoruhodné, že kakaovníky opyluje pakomár, který se na jednodruhových plantážích přirozeně nevyskytuje. Proto je míra opylení květů tak nízká.
Plod neboli lusk dorůstá do 20-30 centimetrů a váží 300-500 g. Má tvrdou slupku, pod níž se nachází bílá sladká dužina obklopující semena. Vypadají jako fazole, většinou jich v jednom lusku lze najít 20-40. Právě ony jsou zdrojem vzácného kakaa.
Farmáři musí celé plody nejdříve rozseknout mačetou a vybrat z nich semena. Zbaví je dužiny a nechávají 2-8 dní přirozeně fermentovat. Pak je suší, čistí a prodávají odběratelům. S kakaovými boby obchodují dvě světové burzy – v Londýně a New Yorku.
Výrobci kakaa boby nejprve upraží a podrtí. Tím se uvolní zbytky slupek a také klíčky, které v nich zůstávají. Pak přichází na řadu mletí. Ze vzniklé kakaové hmoty (masy) je oddělováno kakaové máslo a samotný kakaový prášek. Podle regulí i ten ale musí obsahovat více než 20 procent tuků.
V případě kakaa Plein Arome byl prášek ještě dále alkalizován. Přidáním regulátorů kyselosti získal jemnější chuť bez nepopulární acidity. Obsahuje 22 -24% kakaového másla.
Kakaový prášek není celosvětově oblíbený pro nic za nic. Díky tomu, že obsahuje značné množství antioxidantů, minerálních látek (hořčík, zinek, vápník, železo) a vitaminů (E, A), zlepšuje tělesnou i duševní kondici konzumentů. Euforický zážitek, který po požití kakaa nastává, má podle vědců dokonce 4krát delší trvání než po dlouhém polibku milovanou osobou. Konzumace kakaa pomáhá správně fungovat kardiovaskulárnímu systému a podporuje libido.
Kakaový prášek Plein Arome je vhodný pro vegetariány i vegany.
Konzumace tohoto produktu může u osob trpících alergií na kakao vyvolat zdravotní reakci. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.
Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Vhodné pro přípravu lahodného kakaa. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým. Skvěle se hodí taktéž na pečení.










Energetická hodnota: | 1 631 kJ / 390 kcal |
Tuky: | 23 g |
z toho nasycených: | 13,8 g |
Sacharidy: | 9 g |
z toho cukry: | 0,4 g |
Bílkoviny: | 19,5 g |
Sůl: | 0,04 g |
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaový prášek

KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (10/12)
