+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášek

Kód: 1000

Nejkvalitnější kakaové boby, profesionální zpracování a jedinečný chuťový profil. Kakao Plein Arome si oblíbíte na první lžičku. Výborně se hodí k přípravě nápojů, dezertů i pekařských výrobků. Čistý kakaový prášek středně hnědé barvy a libé vůně dodá vašemu kulinaření tu správnou jiskru. Vsaďte boty, že nejen vánoční cukroví, ale i nedělní bábovka budou tentokrát na jedničku!

Velká balení:
Malá balení:
910 Kč /1000 g 91 Kč /100 g
Dodáme do středy, 20. 12. 2023
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Ekvádor
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

100% Kakao

Chuť

Kakao Plein Arome je vyrobeno za pomocí alkalizace, není proto příliš kyselé. Naopak – jeho chuť je intenzivní, hladká a samozřejmě příjemně hořká.

Původ

Jak píšeme v úvodu, toto kakao je směsí těch nejlepších kakaových prášků světa. Jde o kakao takzvaného holandského typu, tedy zpracované v konečné fázi přidáním regulátorů kyselosti. Díky nim je skutečně jemné a delikátní.

Kakaové boby nejsou ničím jiným, než semeny stálezelených kakaovníků pravých (Theobroma cacao). Jejich domovinou jsou pralesy kolem rovníku, kde panuje horké a vlhké podnebí. Ze Střední a Jižní Ameriky byly tyto stromy připomínající vzhledem naše třešně, převezeny takřka do celého pásma mezi obratníky Raka a Kozoroha.

Kakaovníky kvetou celoročně, ale větší produkci květů lze zaznamenat ve dvou vlnách. Na jednom stromě může ročně kvést až 6 tisíc kvítků. Ale jen asi 1 ze 100 bývá oplodněn a promění se v kakaový lusk. Je pozoruhodné, že kakaovníky opyluje pakomár, který se na jednodruhových plantážích přirozeně nevyskytuje. Proto je míra opylení květů tak nízká.

Plod neboli lusk dorůstá do 20-30 centimetrů a váží 300-500 g. Má tvrdou slupku, pod níž se nachází bílá sladká dužina obklopující semena. Vypadají jako fazole, většinou jich v jednom lusku lze najít 20-40. Právě ony jsou zdrojem vzácného kakaa.

Farmáři musí celé plody nejdříve rozseknout mačetou a vybrat z nich semena. Zbaví je dužiny a nechávají 2-8 dní přirozeně fermentovat. Pak je suší, čistí a prodávají odběratelům. S kakaovými boby obchodují dvě světové burzy – v Londýně a New Yorku.

Výrobci kakaa boby nejprve upraží a podrtí. Tím se uvolní zbytky slupek a také klíčky, které v nich zůstávají. Pak přichází na řadu mletí. Ze vzniklé kakaové hmoty (masy) je oddělováno kakaové máslo a samotný kakaový prášek. Podle regulí i ten ale musí obsahovat více než 20 procent tuků.

V případě kakaa Plein Arome byl prášek ještě dále alkalizován. Přidáním regulátorů kyselosti získal jemnější chuť bez nepopulární acidity. Obsahuje 22 -24% kakaového másla.

Kakaový prášek není celosvětově oblíbený pro nic za nic. Díky tomu, že obsahuje značné množství antioxidantů, minerálních látek (hořčík, zinek, vápník, železo) a vitaminů (E, A), zlepšuje tělesnou i duševní kondici konzumentů. Euforický zážitek, který po požití kakaa nastává, má podle vědců dokonce 4krát delší trvání než po dlouhém polibku milovanou osobou. Konzumace kakaa pomáhá správně fungovat kardiovaskulárnímu systému a podporuje libido.

Kakaový prášek Plein Arome je vhodný pro vegetariány i vegany.

Konzumace tohoto produktu může u osob trpících alergií na kakao vyvolat zdravotní reakci. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Herbář a blahodárné účinky:

Kakao
Kakao

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného kakaa. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým. Skvěle se hodí taktéž na pečení.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1 631 kJ / 390 kcal
Tuky: 23 g
z toho nasycených: 13,8 g
Sacharidy: 9 g
z toho cukry: 0,4 g
Bílkoviny: 19,5 g
Sůl: 0,04 g
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


KAKAO EXTRA BRUT  (22/24) - kakaový prášek
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaový prášek

Kakaový prášek Extra Brut je skutečně originální záležitostí. Směs vyrobenou z nejkvalitnějšího kakaa ocení čokoholici, cukrářky i mámy malých dětí. Těm prvním bude zárukou vynikající chuti, druhým poskytne prostor pro nekonečnou kreativitu a třetím pomůže s večerním uspávacím rituálem. Poctivé kakao se zkrátka nikdy neztratí. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

KAKAOVÝ PRÁŠEK - EKVÁDOR (22/24)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK - EKVÁDOR (22/24)

V Ekvádoru mají své kakao natolik rádi, že ho považují za symbolický produkt země. A mají pro to dobré důvody. Ekvádorské kakaovníky totiž rostou v jedinečném ekosystému povodí Amazonky, což se promítá do unikátní chutě jejich plodů, navíc poskytují malým domorodým komunitám slušnou obživu. Čím očaruje vás? Jemnou vůní a skvostně intenzivní chutí. Kakaový prášek z Ekvádoru pozvedne každý nápoj nebo pokrm na božskou manu. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
737 Kč /1000 g 74 Kč /100 g
Dodáme do středy, 20. 12. 2023

KAKAOVÝ PRÁŠEK PANAMA (20/22)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK PANAMA (20/22)

S kakaem obchodovali obyvatelé Panamy už za dob španělské kolonizace, komerčně začali kakaovníky pěstovat kolem roku 1920. Tradiční národy používaly boby při rituálech, jako kosmetický přípravek. Jak je to dnes? Země ležící na pomezí Střední a Jižní Ameriky sklidí za rok přibližně 900 tun kakaových bobů. Panamské kakao roste ve stínu pralesů a čokoláda z něj vyrobená si získává vynikající pověst. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
576 Kč /1000 g 58 Kč /100 g
Dodáme do středy, 20. 12. 2023
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »