+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Robusta Guinea Lokpo - zrnková káva

Kód: 1900

Macenta, nová zpracovatelská stanice na jihovýchodě Guineje, má velké cíle. Chce vyrobit nejlepší robustu na světě. Jak se jí to daří, můžete posoudit sami. Robusta Guinea Lokpo chutná po mléčné čokoládě s lískovými oříšky. Perfektně se hodí pro domácí espresso směsi, vyzkoušet ji můžete i filtrovanou.

Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Guinea
Odrůda
Odrůda:
Canephora
Region
Region:
Macenta
Nadm. výška
Nadm. výška:
600-1100m
Chuť
Chuť:
Čokoláda, Lískový oříšek, Máslo
Zpracování
Zpracování:
Honey

Složení

Robusta 100%

Crema a chuť kávy

Robusta Guinea Lokpo patří k těm, které mají střední až těžké tělo a poměrně výraznou chuť. Nicméně, i přesto, že jde o robustu, její kyselost je velmi jemná a krásná dochuť nezvykle dlouhá. V šálku této kávy rozpoznáte tóny mléčné čokolády, lískových ořechů a másla. Při pozorné degustaci odhalíte závan koření. Aroma je přiměřeně silné, decentně koriandrové.

Zkuste tuto kávu namíchat s vaší oblíbenou arabikou a připravit si tak skvělou domácí espresso směs. Poměry necháme na vás, můžete experimentovat podle chuti. Kvalitní robusty jsou vhodné také na filtr, tohle je jedna z nich. Vyzkoušejte ji.

Původ kávy

Region Macenta, ze kterého jsme tuto robustu přivezli, leží na jihovýchodě státu Guinea v západní Africe. Tropické, monzunové klima a na živiny bohatá půda ho předurčují k pěstování rýže, manioku, ořechů kola, palem, ale i čaje a kávy – především robusty. Kávovník robusta (Coffea canephora nebo Coffea robusta) je podobně jako kávovník arabský (Coffea arabica) stálezelený keř, kterému vyhovují podmínky tropických a subtropických lokalit. Má tužší, elipsovité listy a kvete malými bílými květy. Plodem obou kávovníků jsou peckovice obsahující nejčastěji 2 půlkulatá zrna. Specifikem zrnek robusty je zaoblenější tvar a rovná rýha (arabika mívá zrno protáhlejší a rýhu křivolakou). Rozdíl je samozřejmě i v chuti – káva upražená z robusty je výraznější, s vyšší hořkostí a jistou zemitostí.

Pokud jde o kofein, obsahuje ho až dvakrát více než arabika. Robusta Guinea Lokpo je zajímavá nejen krásnou, plnou chutí, ale také příběhem, který za ní stojí. Pochází totiž z nové zpracovatelské stanice Macenta vybudovaná pod horským masivem Ziama, což je přírodní rezervace zapsaná na seznamu UNESCO.

Tamní farma pěstuje kávovníky v souladu se zásadami udržitelného rozvoje (bez využití hnojiv i umělé závlahy), za stromy vykácené kvůli mladým rostlinkám kávovníků vysazuje nové a svým přístupem k dělníkům podporuje zachování jejich životního standardu. Macenta spolupracuje s místními drobnými farmáři a jejich sklizeň zpracovává velmi pečlivě. V tomto případě využila takzvanou honey metodu, která kombinuje oba klasičtější způsoby výroby, a to washed a natural.

„Medová“ káva vzniká tak, že dělníci zbaví kávové třešně slupky a zrnka obalená zbytky lepkavé, sladké dužiny suší rozložená na bambusových platech. Kávu při tom musí často prohrabávat a na noc přikrývat. Jen tak zabrání jejímu plesnivění. Celý proces bývá ukončen po 15-20 dnech. Káva zpracovaná tímto způsobem mívá vyváženou kyselost, harmonické tělo a intenzivní sladkost ovoce.

Herbář a blahodárné účinky:

Robusta
Robusta

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě.
  2. Na 1 šálek použijte alespoň 1,5-2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyselost
Pražení
Zrno
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Prohlíželi jste


PŘESLIČKA NAŤ (Equisetum arvense) - bylina
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

PŘESLIČKA NAŤ (Equisetum arvense) - bylina

Velká balení:
Malá balení:
377 Kč /1000 g 38 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 30. 5. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »