+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

KAROB BIO (Ceratonia siliqua) - prášek

Kód: 1380

Toužíte po čokoládě ráno, v poledne i večer? Vyměňte ji občas za karob. Na vlákninu, minerály, vitaminy a antioxidanty bohatý prášek z lusků svatojánského chleba vám zaručí stejně slastný pocit a o něco menší výčitky svědomí. Je totiž bez přidaného cukru nebo jiných dochucovadel a má o mnoho méně tuku než čokoláda. A přesto z něj připravíte výtečné kakao, dezert nebo rovnou celou svačinu.

Velká balení:
Malá balení:
297 Kč /1000 g 30 Kč /100 g
Dodáme do středy, 4. 11. 2020
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Španělsko
Chuť
Chuť:
Mléčná čokoláda
BIO
BIO:
Ano

Složení

Karob 100%

Chuť

Prášek Karob BIO chutná jako mléčná čokoláda a je přirozeně sladký. Má světle hnědou barvu, díky velmi jemné struktuře ho lze použít do nápojů nebo pokrmů určených k přímé konzumaci.

Původ

Strom, z jehož plodů se karob vyrábí, si historicky získal mnoho názvů. Mezi nejznámější patří pojmenování svatojánský chléb, chlebovník nebo chléb svatého Jana. Proč? Legenda praví, že jeho lusky zachránily před jistou smrtí svatého Jana Křtitele. Syn Zachariáše a Alžběty se na budoucí povolání kazatele odešel připravovat do pouště. Protože šlo o velkého asketu, živil se jen tím, co našel. Kořínky a plody rostlin, hmyzem, medem divokých včel. Lusky karobu byly tím, co mu dodávalo energii svůj náročný úkol zvládnout. Když se stal kazatelem, připravoval lid na příchod Vykupitele. Byl příkladem ctnosti, v řece Jordán pokřtil mnoho lidí. Stejně jako Ježíše Krista.
Není tedy divu, že si lusky (struky) onoho stromu získaly velkou popularitu. Svatojánský chléb čili rohovník obecný (Ceratonia siliqua) patří ke starým kulturním rostlinám, existuje více než 4000 let. Původně byl rozšířen zřejmě na Arabském poloostrově a ve východní části Středomoří. Dnes se pěstuje v Řecku, Itálii, ale také Mexiku, USA,  Chile, v jižních oblastech Afriky a Austrálie.
Rohovník není strom právě vysoký. Dosahuje maximální výšky kolem 15 metrů. Má polokulovitou korunu, 10-20 centimetrů dlouhé, kožovité listy. Kvete nenápadnými, červeno-zelenými květy. Protože jde o rostlinu čeledi bobovitých, je plodem rohovníku kožovitý lusk. Obvykle velký 10-30 centimetrů, obsahující 4-10 semen. Lusky mají tmavě hnědou barvu. Semena uložena ve sladké dužině, jsou vejčitá, mírně zploštělá a ve zralém stavu vynikají mimořádnou tvrdostí. Dříve se používala jako závaží udávající hmotnost drahých kamenů. Od jejich názvu (arabsky kharrub, řecky kerátion) byl později odvozen karát.
Lusky je potřeba ze stromů sklidit ve chvíli ideální zralosti. Ta nastává mezi srpnem a říjnem. Je nezbytné, aby byly dostatečně suché, nesmí zmoknout, protože by mohly plesnivět. Je zapotřebí je otevřít, zbavit semen, vypláchnout a dosušit, aby se aktivovaly potřebné enzymy. Nakonec jsou lusky mlety na velmi jemný hnědý prášek, podobně jako pšenice.
Zatímco čokoláda obsahuje povzbuzující kofein, v karobu ho nenajdeme. V jeho dužině se nachází glukóza a fruktóza, bílkoviny, vitaminy A, B a D, draslík, vápník, hořčík a stopové prvky jako železo, měď, chrom, nikl. V porovnání se zmíněnou čokoládou má až 17krát méně tuku. O to více obsahuje zdraví prospěšné vlákniny. Z karobu lze vyrobit sirup, pálenku, používá se k zahušťování potravin. Karobovou mouku si oblíbili lidé s intolerancí laktózy a lepku. Využití karobu je skutečně široké. A jeho přínosy značné. Díky výše zmíněnému složení je zdravým zdrojem energie, jeho vláknina podporuje správné trávení, podílí se na regulaci hladiny cukru v krvi.
V roce 2016 činila celosvětová produkce karobu kolem 160 tisíc tun. Mezi největší dodavatele patří Portugalsko, Španělsko, Itálie a Maroko.

Herbář a blahodárné účinky:

Karob
Karob

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného kakaa. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým. Skvěle se taktéž hodí na pečení dezertů.

Chuť a tóny:
Intenzita

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g karobového prášku
Tuky: 0,65 g
Energetická hodnota: 929 KJ / 222 kcal
z toho nasycených: 0,09 g
Sacharidy: 49 g
z toho cukry: 40,5 g
Vláknina: 9 g
Bílkoviny: 4,6 g
Sůl: 0,09 g
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (10/12)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (10/12)

Ačkoli Peru nepatří mezi největší světové producenty kakaa, nestojí rozhodně stranou. Jeho 71 tisíc tun, které dodává na světovou burzu, stojí za pozornost. Jako jedna z mála zemí vyrábí totiž kakao jemné a aromatické. Kakaovníky rostou skoro všude, včetně pobřeží a oblastí Amazonského deštného pralesa. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
665 Kč /1000 g 67 Kč /100 g
Dodáme do středy, 4. 11. 2020

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

Co se vám vybaví, když ucítíte vůni malin? Letní podvečer? Babiččina marmeláda? Nebo kousek čokolády k svačině spořádaný někde pod lesem? To všechno v sobě ukrývá horká čokoláda s chutí sladkých malin. Zahřeje vás po túře na běžkách, osvěží před pracovní schůzkou. Kakao, jak známo, obsahuje hormon lásky a štěstí. Dopřejte si malinové potěšení bez ohledu na povinnosti. Každý den je přece stvořen k radování. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
552 Kč /1000 g 55 Kč /100 g
Dodáme do středy, 4. 11. 2020

KAKAOVÝ PRÁŠEK PANAMA (20/22)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK PANAMA (20/22)

S kakaem obchodovali obyvatelé Panamy už za dob španělské kolonizace, komerčně začali kakaovníky pěstovat kolem roku 1920. Tradiční národy používaly boby při rituálech, jako kosmetický přípravek i k léčbě. Jak je to dnes? Země ležící na pomezí Střední a Jižní Ameriky sklidí za rok přibližně 900 tun kakaových bobů. Panamské kakao roste ve stínu pralesů a čokoláda z něj vyrobená si získává vynikající pověst. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
552 Kč /1000 g 55 Kč /100 g
Dodáme do středy, 4. 11. 2020
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »