

MEXICO CHAPAS zrnková káva BIO & Fair Trade
Káva z mexického Chiapas se pěstuje ve stínu. Nejčastěji pod banánovníky nebo korunami vysokých borovic. Může tak nejen déle a pomaleji dozrávat. Kávovníky lépe odolávají škůdcům a krajina si udržuje potřebnou vodu. Organické pěstování s ohledem na okolní přírodu zachovává biodiverzitu kopců v Chiapas a dává práci místním lidem. Jak tahle BIO káva chutná? Je sladká, plná, mírně meruňková.
Složení
Arabica BIO 100%Crema a chuť kávy
Mexico Chiapas BIO má velmi vyvážené tělo a jemně ovocnou příchuť. Kyselost je zřetelná, ale ne silná, zato vůně vyniká jemností a svěžestí.
Kávu pražíme jen středně, aby si uchovala veškeré žádoucí tóny.
Původ kávy
Chiapas je region, který najdete na samotném mexickém jihu. Hraničí přímo s Guatemalou a tak není divu, že s ní má mnoho podobného. Káva z obou zemí je mírná, ovocná a lehce ořechová. Také její pěstování v kopcovitém terénu má obdobné rysy.
Každý šálek voňavé kávy by mohl vyprávět svůj jedinečný příběh. Drobní zemědělci, kteří hospodaří na úbočích pohoří Sierra Madre de Chiapas (Cordillera Central), musí čelit nejen rychle se měnícímu klimatu, ale také nejisté společenské situaci.
Farmáři z mexického regionu Chiapas se obvykle sdružují do spolků. Pomáhá jim to při skupování půdy i investicích do technologií. Nejčastěji pěstují arabiku, v případě této kávy jde o odrůdu Caturra., což je mutace Bourbonu. Má vysokou produkci a zároveň vysokou kvalitu. Vyžaduje ale mimořádně pečlivé zacházení a úrodnou půdu.
Mexico Chiapas BIO byla pěstována bez použití průmyslových hnojiv nebo ošetřujících přípravků. Sklizeň se uskutečňuje od září do ledna. Kávové třešně jsou zpracovány promýváním, zrna se pak suší a třídí.
Mexiko je pátým největším producentem kávy na světě. Region Chiapas s vlhkým tropickým podnebím osídlila řada evropských zemědělců. Mezi farmáři tak najdeme Němce, Francouze i Italy. Třetí generace novodobých pěstitelů kávovníků čítá 80 rodin.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě.
- Na 1 šálek použijte alespoň 1,5-2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























3. 3.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KOLUMBIE EXCELSO MEDELIN BIO zrnková káva

ETHIOPIA DJIMMAH zrnková káva BIO & Fair Trade
