+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ROBUSTA INDONESIE - zrnková káva

Kód: 1211

První sazenice kávy poslal do Indonésie nizozemský guvernér. Na přelomu 17. a 18. století tak dal vzniknout mnoha plantážím, jejichž skvělou produkci si dnes vychutnávají kávomilci po celém světě. Zrna z vulkanického ostrova Jáva vynikají výraznou a silnou chutí. Tamní Robusta patří ke skutečně expresivním, bohatým kávám. Baristé o ní mluví jako jedné z nejlepších na světě. Těšte se – váš šálek bude svěže ovocný a plný povzbuzujícího kofeinu.

Momentálně nedostupné
Česká pošta - Balík do ruky 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč
PPL private (ČR) 65 Kč
Geis 65 Kč
Zásilkovna 49 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice ZDARMA
PPL Parcelshop 65 Kč
Geis Point 65 Kč
Velká balení:
413 Kč s DPH
229 Kč s DPH
134 Kč s DPH
Malá balení:
73 Kč s DPH
47 Kč s DPH
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Java/Indonésie
Chuť
Chuť:
Ovoce

Složení

Robusta 100%

Crema a chuť kávy

Robusta Indonésie je aromatická, plná a výrazná. Pokud ji připravíte jako espresso, dočkáte se soudržné cremy a silné chutě s tóny ovoce. Jemněji, avšak přesto výrazně, vyzní tato káva na filtru nebo v aeropressu. Kdo si chce „vyhrát“, může Robustu testovat v kombinacích s delikátnějšími Arabikami. Lze tím dosáhnout velmi neotřelých chutí a káva může být pokaždé trochu jinak zajímavá.

Původ kávy

Indonésie si mezi světovými vývozci kávy drží přední pozice. Její produkci odstartovaly snahy nizozemských kolonizátorů, a to v roce 1696. Nejprve byly plantáže zakládány v západních oblastech Jávy a Sumatry, koncem 18. století pak také na Ijenské planině na východě Jávy. Právě tam se začala ve větším množství pěstovat Robusta, a to jako náhrada za houbovitou chorobou zničené keře Arabiky. Během 20. let minulého století se Robusta stala místní hlavní kávovou odrůdou.

Jávští zemědělci pěstují kávovníky na velkých plantážích. Pět největších (Blawan, Jampit, Pancoer, Kayumas a Tugosari) pokrývá více než 4 tisíce hektarů půdy. Výhodou takového hospodářství je schopnost rychle a kvalitně zpracovat kávové bobule. Zralé třešně jsou do závodů dopravovány ve velkých objemech. Takzvané promývání, tedy mokrý způsob výroby kávy, které probíhá za přísné kontroly kvality, zaručuje výrazný chuťový profil a krásná, nepoškozená zrna.

Jáva je 13. největším ostrovem na světě. Téměř celá je vulkanického původu. Vyhaslé i aktivní sopky poskytují kávovníkům dostatek minerálních látek podporujících jejich zdravý růst. Počasí je ovlivněno tropickými monzuny, které střídají krátká období sucha. Průměrné měsíční teploty se pohybují kolem 30 ⁰C, téměř nikdy teplota vzduchu na Jávě neklesne pod 18 ⁰C.

Herbář a účinky kávy

Robusta
Herbář a účinky robusty

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyselost
Pražení
Zrno
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »