

-
Káva dle země původu
- Austrálie káva
- Bali káva
- Bolívie káva
- Brazilská káva
- Burundi káva
- Dominikánská káva
- Ekvádorská káva
- El Salvador káva
- Etiopie káva
- Guatemala káva
- Havaj káva
- Honduras káva
- Indická káva
- Indonésie a Java káva
- Jamajka káva
- Jemen káva
- Kamerun káva
- Keňa káva
- Kolumbie káva
- Kongo káva
- Kostarika káva
- Kubánská káva
- Malawi káva
- Mexická káva
- Myanmar (Barma) káva
- Nepálská káva
- Nicaragua káva
- Panama káva
- Papua Nova Guinea káva
- Peru káva
- Pobřeží slonoviny káva
- Portoriko káva
- Rwanda káva
- Tanzanie káva
- Timor káva
- Uganda káva
- Vietnam káva
- Zambie káva
- Zimbabwe káva
Zrnková káva Robusta
Robusta je méně náročná odrůda kávovníku. Její podíl na světové produkci je asi 25%. K největším producentům patří Vietnam, Brazílie a Indie. Zrnka jsou menší, chuťově je tato káva více zemitá a silná. Obsahuje dvakrát více kofeinu než arabika. Na trhu lze ale zakoupit i velmi kvalitní jednodruhové… celý popis
Z magazínu o kávě
- Jak to tedy doopravdy je - prospívá káva zdraví nebo ne?
- Zelená káva - cesta ke zdraví a kráse
- Jak vybrat správný hrnek
- Bialetka, aneb od pračky ke kávovaru. Geniální!
- Espresso směsi: Jak to bylo, je a může být

ROBUSTA INDIA MONSOONED zrnková káva

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB

ROBUSTA INDIE CHERRY AA

ROBUSTA GUATEMALA EL PACIFICO

INDIE ROBUSTA PARCHMENT PB (peaberry) - zrnková káva

ROBUSTA BRAZÍLIE CONILLION zrnová káva

ROBUSTA UGANDA KCFCS - zrnková káva

ROBUSTA INDONESIE FLORE BIO - zrnková káva

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB BIO - zrnková káva

ROBUSTA KONGO DEL KASAI - zrnková káva

ROBUSTA MEXICO CHAPAS BIO - zrnková káva

ROBUSTA TANZANIA BUKOBA BIO - zrnková káva

Robusta Guatemala San Marcos - zrnková káva

Robusta Pobřeží Slonoviny - zrnková káva

Robusta Guinea Macenta beans - zrnková káva

ROBUSTA INDONESIE BENGKULU - zrnková káva

ROBUSTA KAMERUN BOYO - zrnková káva

Robusta Java - zrnková káva
Zrnková káva Robusta
Robusta je méně náročná odrůda kávovníku. Její podíl na světové produkci je asi 25%. K největším producentům patří Vietnam, Brazílie a Indie. Zrnka jsou menší, chuťově je tato káva více zemitá a silná. Obsahuje dvakrát více kofeinu než arabika. Na trhu lze ale zakoupit i velmi kvalitní jednodruhové robusty a jednu z nich Vám nabízíme.
Robusta je silnější a hořčejší. Z celosvětové sklizně připadá cca 70% na Arabicu, 25% na Robustu a zbytek (5%) na další, méně známé druhy kávovníku.
Kávovník statný (Coffea canephora), Robusta, původem z Afriky. Za kávovník byl označen mnohem později než po kávovníku arabském (Arabika), někdy koncem 18 století. Zrnková Káva Robusta obsahuje cca dvakrát více kofeinu než plantážní káva Arabika a také jeho aroma a chuť nejsou tolik výrazné.
Vietnam se řadí v poslední době mezi největší producenty zrnkové a plantážní kávy Robusta na světě. Pěstuje se zde pouze zrnková káva Robusta, protože pro zrnkovou kávu Arabika zde nejsou vhodné podmínky.
Produkce kávovníku Robusta je výrazně levnější snazší než u druhu Arabika. Není tolik náročný na teplotu (snese vyšší teplotu okolo 30°C). Je mnohem odolnější proti škůdcům a dorůstá výšky okolo 10m (Robusta = statný).