

-
Káva dle země původu
- Austrálie káva
- Bali káva
- Bolívie káva
- Brazilská káva
- Burundi káva
- Dominikánská káva
- Ekvádorská káva
- El Salvador káva
- Etiopie káva
- Guatemala káva
- Guinejská káva
- Havaj káva
- Honduras káva
- Indická káva
- Indonésie a Java káva
- Jamajka káva
- Jemen káva
- Kamerun káva
- Keňa káva
- Kolumbie káva
- Kongo káva
- Kostarika káva
- Kubánská káva
- Malawi káva
- Mexická káva
- Myanmar (Barma) káva
- Nepálská káva
- Nicaragua káva
- Panama káva
- Papua Nova Guinea káva
- Peru káva
- Pobřeží slonoviny káva
- Portoriko káva
- Rwanda káva
- Tanzanie káva
- Timor káva
- Togo káva
- Uganda káva
- Venezuela káva
- Vietnam káva
- Zambie káva
- Zimbabwe káva
Zrnková káva – 100% Robusta
Pokud hledáte kávu intenzivní chuti a výrazného aroma, může být robusta tou správnou volbou. Plantážní káva odrůdy robusta je zárukou nejvyšší kvality. Má zřejmé místo původu, dostatek informací o zpracování a je vždy čerstvě pražená. Ještě jednu věc byste měli vědět – robusta obsahuje přibližně… celý popis
Z magazínu o kávě
- Jak to tedy doopravdy je - prospívá káva zdraví nebo ne?
- Zelená káva - cesta ke zdraví a kráse
- Jak vybrat správný hrnek
- Bialetka, aneb od pračky ke kávovaru. Geniální!
- Espresso směsi: Jak to bylo, je a může být

ROBUSTA INDIA MONSOONED zrnková káva

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB - zrnková káva

ROBUSTA INDIE CHERRY AA - zrnková káva

INDIE ROBUSTA PARCHMENT PB (peaberry) - zrnková káva

ROBUSTA INDONESIE BENGKULU - zrnková káva

ROBUSTA BRAZÍLIE CONILLION - zrnková káva

ROBUSTA UGANDA KCFCS - zrnková káva

ROBUSTA TANZANIA BUKOBA BIO - zrnková káva

ROBUSTA KONGO DEL KASAI - zrnková káva

ROBUSTA MEXICO CHIAPAS BIO - zrnková káva

ROBUSTA KAMERUN BOYO - zrnková káva

Robusta Pobřeží Slonoviny - zrnková káva

Robusta Guatemala San Marcos - zrnková káva

Robusta Java - zrnková káva

Robusta Togo Grade1 - zrnková káva

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB BIO - zrnková káva
Zrnková káva – 100% Robusta
Pokud hledáte kávu intenzivní chuti a výrazného aroma, může být robusta tou správnou volbou. Plantážní káva odrůdy robusta je zárukou nejvyšší kvality. Má zřejmé místo původu, dostatek informací o zpracování a je vždy čerstvě pražená. Ještě jednu věc byste měli vědět – robusta obsahuje přibližně dvakrát víc kofeinu než arabika.
Robusta ve zkratce
Kávovníky odrůdy robusta (Coffea canephora), čili kávovníky statné, pocházejí ze subsaharské Afriky. Jde o keře mohutnějšího vzezření dorůstající do výšky asi 10 metrů. Jsou odolnější než kávovníky arabika a vykazují vyšší výnos. Obvykle je farmáři vysazují v nadmořských výškách 200-800 metrů, na nepříliš úrodné půdě. Protože je robusta k poškození škůdci a chorobami náchylná jen mizivě, není k jejímu pěstování zapotřebí často používat herbicidy ani pesticidy. Robusta představuje 30-40 procent světové produkce kávy.
Bobule kávovníků robusta bývají obvykle zpracovávány přírodním způsobem (plody se rozloží na slunci a po usušení zbaví slupky) nebo mokrou cestou (nejprve jsou oloupány, poté procházejí zrna fermentací). Každý postup a jeho modifikace má vliv na chuť i aroma výsledné kávy.
Tóny, které v kávě robusta rozpoznáte, mohou být dřevité, zemité, s vyšší hořkostí, než na jakou jsme zvyklí u arabiky. Není ale výjimkou, že v nich objevíte čokoládu nebo ořechy.
Hlavní oblasti pěstování
Nejvíce robustu pěstují zemědělci ve Vietnamu, Africe, Indii a Brazílii. Koupit můžete také velmi dobré zrno z Indonésie nebo Ugandy.